Aleşii locali, reuniţi în şedinţă. USR-PLUS nu a votat proiectele primarului Vergil Chiţac

1740
Aleşii locali, reuniţi în şedinţă. USR-PLUS nu a votat proiectele primarului Vergil Chiţac - chitac-1625076601.jpg
Miercuri, 30 iunie, consilierii locali din Constanţa au fost convocaţi în şedinţă ordinară. Aceasta a avut loc în format electronic, aşa cum s-a întâmplat în ultimul timp din cauza pandemie. La şedinţă au fost prezenţi 26 de consilieri, iar pe ordinea de zi s-au aflat 39 de proiecte de hotărâre, în timp ce ordinea de zi suplimentară a conţinut un proiect.

Trei proiecte dintre cele 39 au fost retrase la începutul şedinţei. Este vorba despre proiectul care priveşte depunerea jurământului de către consilierul PNL Constantin Nicolae. Acesta nu a putut fi prezent la şedinţă. Un alt proiect retras a vizat constituirea comisiilor permanente de specialitate ale Consiliului Local al municipiului Constanța şi proiectul ce avea în vedere aprobarea taxelor de vizitare, fotografiere și filmare pentru Muzeul de Artă Populară Constanța.

În altă ordine de idei, disensiunile dintre consilierii USR-PLUS şi cei din PNL au continuat deoarece câteva proiecte nu au fost pe placul celor de la USR-PLUS şi astfel nu au fost votate. Este vorba despre cel privind aprobarea protocolului de colaborare încheiat între UAT Municipiul Constanța și persoanele juridice interesate (asociații, fundații, instituții, ONG-uri, agenți economici) și a ghidului privind activitatea de întreținere spații verzi, în vederea punerii în aplicare a proiectului municipalității constănțene „Adoptă un spațiu verde!”

Consilierii USR-PLUS au votat împotriva acestui proiect şi au avut argumentele lor.

„Acest proiect de hotărâre în forma în care este prezentat nu este legal. Vine în contradicţie cu regulamentul de publicitate legală votat chiar de noi în şedinţă de CL. Suntem de acord cu principiul, dar el trebuie modificat, dacă nu cumva se poate introduce o listă prin care să se enumere spaţiile care ar putea face obiectul acestui transfer de administrare”, a declarat liderul filialei USR-PLUS Constanţa, Dumitru Caragheorghe.

Acesta a primit imediat replici din partea primarului Vergil Chiţac, dar şi a altor consilieri PNL.

„Nu este nevoie de un regulament, aici nu vobim de obligaţii adresate tuturor, vorbim de oameni care doresc să întreţină spaţii verzi în municipiu, de bunăvoie”, a explicat edilul Constanţei.

„Suntem de acord că e un proiect util şi benefic pentru constănţeni. Cred că nu ar trebui să ne subrogăm în atribuţiile pe care le au alţii şi ar trebui să votăm dacă acest proiect este util şi benefic. Dacă este ilegal, sunt alte foruri care pot decide acest lucru”, a adăugat şi consilierul local liberal Mihaela Andrei.

„O remarcă fac. Acest transfer de administrare este o falsă problemă şi în foarte multe alte localităţi din ţară se întâmplă exact acelaşi lucru, cu aceeaşi denumire. Şi Sectorul 1 are un proiect de acest fel, unde doamna primar este de la USR”, a explicat viceprimarul municipiului Constanţa, Ionuţ Rusu.

Totodată, proiectul privind solicitarea către Guvernul României în vederea efectuării demersurilor necesare referitoare la trecerea unor imobile din domeniul public al Statului Român și din administrarea Ministerului Afacerilor Interne prin U.M.0406 Constanța în domeniul public al municipiului Constanța nu a fost nici el adoptat. Au existat 9 voturi pentru, 9 împotrivă şi 8 abţineri.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5651 secunde