Aleşii locali din Constanţa, convocaţi în şedinţă de primarul Vergil Chiţac

786
Aleşii locali din Constanţa, convocaţi în şedinţă de primarul Vergil Chiţac - fondsedintaclproiecte-1624979819.jpg
Edilul Vergil Chițac a convocat Consiliul Local al Municipiului Constanţa în şedinţă ordinară în data de 30 iunie. Întrunirea va începe la ora 14:00, iar pe ordinea de zi se află 39 de proiecte.

Unul dintre cele mai importante proiecte aflate pe ordinea de zi este cel care vizează aprobarea protocolului de colaborare încheiat între municipiul Constanța și persoanele juridice interesate (asociații, fundații, instituții, ONG-uri, agenți economici) pentru ghidul privind activitatea de întreținere spații verzi, în vederea punerii în aplicare a proiectului municipalității constănțene „Adoptă un spațiu verde!”

Demararea acestui proiect dorește să sublinieze interesul comun al municipalității și al diverșilor agenți economici, astfel încât contribuția comună să ducă la un aspect peisagistic mai plăcut al orașului. Practic, este vorba despre îngrijirea unor spații verzi de către agenți economici sau alte instituții. Aceștia pot alege spaţiul pe care să îl îngrijească şi pe care să îl facă să strălucească. Acţiunea constă în salubrizarea suprafețelor gazonate și a căilor de circulaţie. Acest lucru înseamnă că agenţii economici trebuie să colecteze deșeurile de pe întreaga suprafaţă a zonei verzi, să pregătească terenul, să însămânțeze și apoi să ude suprafaţa aleasă, să planteze diferite plante sau arbori.

Primăria Constanța vrea să administreze Lacul Tăbăcărie

Un alt proiect de hotărâre important care va fi dezbătut și apoi votat în cadrul şedinţei de miercuri vizează solicitarea către Guvernul României în vederea efectuării demersurilor necesare trecerii imobilului „Lac Tăbăcărie” din domeniul public al Statului Român și din administrarea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în domeniul public al municipiului Constanța. Astfel, Primăria Constanța dorește cu orice preț reabilitarea Parcului Tăbăcărie și implicit a lacului care se află în arealul său. Pentru a realiza acest lucru, se dorește ca Lacul Tăbăcărie să treacă în administrarea Primăriei Constanţa, acesta aflându-se, la momentul actual, în grija statului român, mai exact în grija Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Autorităţile locale din Constanţa pun accent pe îngrijirea parcului şi a lacului, mai ales că în jurul acestora se află câteva obiective turistice importante. Este vorba despre Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, Biserica de lemn „Sfântul Mina”, Parcul de Distracţii „Luna Park”, Satul de Vacanţă şi parcul pentru copii „Ţara Piticilor”.

Tot în cadrul ședinței din 30 iunie va fi dezbătut și proiectul de hotărâre privind stabilirea salariilor de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanța și serviciile publice, aflate în subordinea Consiliului Local al municipiului Constanța, cu modificările ulterioare.

Unul dintre proiectele atrăgătoare care se află pe listă este proiectul de hotărâre privind desemnarea reprezentantului Consiliului Local al municipiului Constanța în calitate de consilier responsabil cu afacerile Uniunii Europene în cadrul Rețelei europene a consilierilor regionali și locali ai Uniunii Europene. Reprezentantul care va fi desemnat trebuie să aibă abilități de comunicare într-o limbă de circulaţie internaţională.

Acestea sunt doar câteva dintre proiectele aflate pe ordinea de zi care urmează să fie discutate şi votate în cadrul şedinţei de miercuri, 30 iunie.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2199 secunde