Alegeri prezidențiale. Mergeți la urne să votați ca pe urmă să nu regretați!

1648
Alegeri prezidențiale. Mergeți la urne să votați ca pe urmă să nu regretați! - alegeriprezidentiale2-1573255261.jpg

Articole de la același autor

Românii sunt așteptați la vot, la alegerile prezidențiale, duminică, 10 noiembrie 2019. Dacă în primul tur niciunul dintre candidați nu întrunește majoritatea de voturi valabil exprimate ale alegătorilor de pe listele electorale permanente, pe data de 24 noiembrie 2019 se organizează al doilea tur de scrutin. 


Procesul de vot începe duminică, 10 noiembrie, la ora 7.00 și se va încheia la ora 21.00. Prin excepție, votarea în străinătate se desfășoară și în zilele de vineri și sâmbătă, 8 noiembrie și 9 noiembrie. În ziua de vineri, procesul de vot începe la ora locală 12.00 și se va încheia la ora locală 21.00, iar în ziua de sâmbătă, votarea începe la ora locală 7.00 și se va încheia la ora locală 21.00.


Potrivit Legii 370 din 2004, pentru alegerea președintelui, alegătorii care la ora 21.00 se află la sediul secției de votare, dar și cei care se află la rând în afara sediului secției de votare pentru a intra în secția de vot, își pot să exercita dreptul de vot până cel mult la ora 23.59.


Cetățenii români cu domiciliul sau reședința în România, care în ziua votării se află în țară, își pot exercita dreptul de vot la secțiile de votare organizate în România în baza unuia dintre următoarele acte de identitate, valabile în ziua votării: cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, pașaportul diplomatic, pașaportul diplomatic electronic, pașaportul de serviciu, pașaportul de serviciu electronic și, în cazul elevilor din școlile militare, carnetul de serviciu militar.
Pașaportul simplu, pașaportul simplu electronic și pașaportul simplu temporar pot fi folosite pentru exercitarea dreptului de vot numai de cetățenii români care votează în străinătate sau de cetățenii români cu domiciliul în străinătate care votează în România.


Secții de votare deschise în țară
La alegeri prezidențiale 2019, românii vor vota la secția la care sunt arondați în conformitate cu domiciliul din actul de identitate. Cei care nu cunosc numărul secției la care sunt arondați pot afla informația de pe pagina web www.registrulelectoral.ro, după ce va fi completat CNP-ul, numele de familie și un cod generat automat.
Cei care în ziua de 10 noiembrie - ziua în care se organizează alegerile prezidențiale 2019 - nu se află în localitatea de domiciliu, pot vota la orice secție, pe lista suplimentară.
În cazul în care o persoană este omisă din lista permanentă, aceasta va fi înscrisă pe o listă suplimentară. În București, alegătorii pot vota doar la secția la care sunt arondați, nu poți vota pe listă suplimentară în alt sector. Lista cu secțiile de votare poate fi consultată pe site-ul Autorității Electorale Permanente.


14 candidați pentru Cotroceni
Pentru primul tur, Biroul Electoral Central a validat participarea în competiție pentru 14 candidați.
Klaus Iohannis - președintele în exercițiu. Klaus Iohannis este șeful statului din 2014 și candidează pentru al doilea mandat, din partea PNL. 
Viorica Dăncilă - candidatul PSD. Viorica Dăncilă a fost premier al României și a depus dosarul de candidat cu 1,4 milioane de semnături.
Dan Barna - candidatul Alianței USR-PLUS. Dan Barna a depus cele 400.000 de semnături în aceeași zi cu președintele Iohannis.
Mircea Diaconu - candidat independent susținut de ALDE și Pro România. Actorul Mircea Diaconu a invocat lupta cu statul paralel - ca mesaj de campanie electorală. 
Theodor Paleologu - PMP. Theodor Paleologu este candidatul Partidului Mișcarea Populară la alegerile prezidențiale din acest an.
Kelemen Hunor - UDMR. Kelemen Hunor a spus că și-ar dori să intre în turul al doilea cu candidatul PMP.
Ramona Ioana Bruynssels - candidatul din partea Partidului Puterii Umaniste. Și-a depus candidatura în ultima zi, împreună cu peste 280.000 de semnături.
Cătălin Ivan - Partidul Alternativa pentru Demnitate Națională. A fost europarlamentar din partea PSD.
Alexandru Cumpănașu – candidat independent.
Viorel Cataramă -  candidatul din partea Dreptei Liberale.
Bogdan Stanoevici - candidat independent. Este actor și fost ministru pentru românii de pretutindeni.
John Ion Banu - candidat al Partidului Națiunea Română. Este stabilit în Statele Unite și are o avere considerabilă însă își dorește să ajungă președintele românilor.
Ninel Peia - candidat din partea Partidul Neamul Românesc. A fost deputat PSD.
Sebastian-Constantin Popescu - candidat Partidul Noua Românie. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3025 secunde