ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019 / Peste 60.000 de români au votat deja în Diaspora

134
ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019 / Peste 60.000 de români au votat deja în Diaspora - vot-1574441847.jpg

Articole recomandate

 Secțiile de vot pentru cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale s-au deschis în toată Europa. Românii de dincolo de granițe au la dispoziție 3 zile pentru a vota și un număr mult mai mare de secții. Primul care a participat la scrutin a fost un român din Noua Zeelandă.


Primul român care a votat în cel de-al doilea tur de scrutin a fost Ioan, care a mers la o secție din Auckland, Noua Zeelandă. Acum două săptămâni, prima la urne a fost soția sa.


La Roma, oamenii au așteptat la coadă deschiderea secțiilor. Printre primii votanți au fost niște măicuțe și niște femei îmbrăcate în straie populare.


Sunt 37 de secții deschise și în Republica Moldova, acolo unde prezența a fost destul de ridicată în primul tur.


În Spania au fost amplasate cele mai multe secții de vot, 143 la număr. Sunt nouă doar la Madrid, iar în celelalte orașe, urnele sunt plasate în școli sau centre culturale.


Nu mai puțin de 89.000 de români au votat în Spania în primul tur de scrutin. Cei mai mulți au fost prezeni în Castellon, unde se află și cea mai mare comunitate de români.


La fel ca și în primul tur al algerilor prezidențiale, românii din diasporă au la dispoziție trei zile pentru a vota. Au fost deschise 835 de secții de vot, aproape de două ori mai multe decât la scrutinul europarlamentar din luna mai.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6544 secunde