Alegeri locale, sub semnul fraudelor! Val de nereguli în secțiile de votare!

315
Alegeri locale, sub semnul fraudelor! Val de nereguli în secțiile de votare! - fondincidente-1601226089.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii s-au prezentat, duminică, la secțiile de votare pentru a-și alege primarii, consilierii locali, cât și componența Consiliului Județean Constanța. Într-un an în care alegerile au fost umbrite de pandemia de coronavirus, iar toate pregătirile au vizat, pe lângă aspectele birocratice, și asigurarea măsurilor pentru păstrarea distanțării sociale, asigurarea de culoare astfel încât contactul între alegători și membrii comisiei să fie cât mai scurt, incidentele de natură să trezească suspiciuni penale sau contravenționale s-au ținut lanț!



În „topul” localităților unde au fost semnalate nereguli la secțiile de votare a fost Năvodari. Încă de la primele ore ale dimineții, polițiștii au fost sesizați că alegători de la două secții de votare, 311 și 324, au primit mai multe buletine de vot. În urma cercetărilor, oamenii legii au dispus anularea buletinelor de vot în plus și demararea unor anchete. De asemenea, în Năvodari a fost demarată o anchetă și cu privire la faptul că pe o stradă în apropierea secțiilor de votare se făcea propagandă electorală. Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că, de fapt, erau alegători care așteptau la rând pentru a-și exercita dreptul la vot.

Nereguli de natură să atragă atenția anchetatorilor au fost semnalate și în alte localități. Polițiștii de la Secția 5 Rurală Cogealac au descins sâmbătă, în ziua anterioară alegerilor, în Tariverde, în percheziții, existând indicii privind comiterea infracțiunii de coruperea alegătorilor. În urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe înscrisuri de la o firmă. Duminică, aceiași oameni ai legii au fost solicitați în Corbu, unde un alegător a semnalat că a primit trei buletine de vot în plus. Sesizare similară a fost primită și de la Ciocârlia. În ambele situații, buletinele de vot respective au fost anulate.

Incidente au avut loc și în municipiul Constanța: pe raza Secției 5, simpatizanți ai Partidului Mișcarea Populară au fost amendați cu 5.600 de lei pentru că se aflau în autoturisme cu care tractau remorci cu reclame cu mesaj electoral. La secția de votare 211, din Campusul social „Henri Coandă” a dispărut o ștampilă de vot, care a fost recuperată ulterior.

În schimb, la Comana și în satul Măgura, comuna Cerchezu, doi alegători au fost sancționați cu câte 600 de lei pentru că au fotografiat buletinele de vot în timpul exercitării votului.

Acuzații de mită au fost la Cernavodă. Polițiștii au fost sesizați că un membru al comisiei din secția de votare 275 ar fi oferit o sumă de bani unei persoane, pentru a-și exercita dreptul la vot. Luat la întrebări, membrul comisiei a susținut că datora 15 lei unei persoane, cu care s-a întâlnit accidental în incinta secției de votare. La Tuzla, o femeie a fost sancționată cu 1400 de lei, după ce a fost surprinsă în apropierea secției de votare 549, în timp ce îndemna alte două persoane să voteze cu un anumit candidat la primărie. Alte incidente, similare, au avut loc pe tot parcursul zilei. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6725 secunde