Alegeri locale 2020. AEP a anunțat calendarul alegerilor locale din acest an

219
Alegeri locale 2020. AEP a anunțat calendarul alegerilor locale din acest an - alegerilocale-1594973575.jpg
Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat vineri calendarul alegerilor locale din acest an, după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat joi legea privind stabilirea datei alegerilor pe 27 septembrie. Partidele pot începe să strângă semnături pentru candidați de săptămâna viitoare, conform Digi24.


Partidele politice, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale, alianțele politice, alianțele electorale și candidații independenți pot începe, din 20 iulie, strângerea de semnături pentru susținerea candidaturilor pentru consilii locale, consilii județene, primari, președinți ai consiliilor județene, Consiliul General al Municipiului București și primarul general al Capitalei, potrivit hotărârii AEP.


Perioada de înregistrare a alianțelor electorale este 7 - 11 august, iar depunerea candidaturilor se va putea face între 7 și 18 august. Campania electorală va începe în data de 28 august și se va încheia pe 26 septembrie, la ora 7,00.


Pe 31 iulie, va avea loc desemnarea judecătorilor din Biroul Electoral Central, iar pe 2 august se va completa BEC cu președintele și vicepreședinții Autorității Electorale Permanente, cu câte un reprezentant al fiecărui partid politic care are ca membri cel puțin 7 senatori sau 10 deputați sau care au obținut reprezentare parlamentară la scrutinul anterior, precum și cu un reprezentant al grupului parlamentar al minorităților naționale din Camera Deputaților în numele organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale reprezentate în acest grup.


"Reamintim că desfășurarea în bune condiții a operațiunilor electorale depinde de respectarea de către formațiunile politice, candidați și alegători a tuturor normelor de protecție sanitară impuse de autoritățile medicale competente", subliniază AEP.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7829 secunde