"Alege autobuzul", o campanie inițiată de Primăria Constanța

976

Articole de la același autor

Primăria Municipiului Constanța și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară "Zona Metropolitană Constanța" au organizat, ieri, în cadrul proiectului "PORTIS - Dezvoltare durabilă prin inovare", o sesiune de dezbateri având ca temă promovarea transportului public local în rândul cetățenilor din municipiul Constanța, prin demararea campaniei "Alege autobuzul".

La eveniment au participat toți actorii de la nivel local care s-au implicat în găsirea de soluții pentru asigurarea unei mobilități urbane durabile în municipiul Constanța și în Zona Metropolitană Constanța.

O acțiune întreprinsă în cadrul proiectului vizează extinderea liniei 42 în Portul Constanța. Astfel că, de luni până vineri, în intervalul orar 6.30 și 8.30, 14.30 și 17.30, autobuzele 42 vor pleca din Tomis Nord și vor circula pe ruta Centru - Poarta 2 - Poarta 1 - Incinta Port (până la Cuibul Reginei - Dana Militară) și retur pe același traseu, acoperind astfel orele de vârf din perioada începerii și încheierii activității instituțiilor și operatorilor portuari.

De asemenea, importantă este inițiativa de a resistematiza marile bulevarde, prin Programul Operațional Regional, care presupune piste pentru biciclete, benzi dedicate transportului public și modernizarea traseelor pietonale.

Acest proiect dorește să schimbe radical modul în care se circulă în municipiul Constanța, pornind de la intersecția municipiului Constanța cu localitățile Agigea și Cumpăna și ajungând până la intrarea în stațiunea Mamaia. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6416 secunde