ALDE, PMP și USR, trei partide care speră să ajungă în Parlament. Pe cine mizează în alegeri

497
1

Articole de la același autor

Pe lângă cei doi mari actori ai scenei politice, PNL și PSD, ai căror candidați la alegerile parlamentare pentru Constanța i-am prezentat în edițiile trecute, în competiția electorală se mai află și alte formațiuni politice. Unele dintre ele sunt deja partide parlamentare, altele speră să intre în Parlament după scrutinul din luna decembrie.


Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), filiala Constanța, vizează să obțină la alegerile parlamentare 10% și astfel să aibă un senator și un deputat. Astfel, lista la Camera Deputaților va fi deschisă de actualul senator Mircea Banias. El a mai fost deputat din partea PDL în legislatura 2008-2012, iar în 2012 a câștigat mandatul de senator pe listele USL, ca membru al Partidului Conservator. Lista continuă cu Ersun Anefi, reprezentant al UDTTMR, fost subprefect al Constanței. În continuare, ea este completată cu alți membrii ALDE, respectiv, Mihaela Roibu, George Fulina, Mariana Bolcheș, Bogdan Tănase, Codrin Costea, Daniel Pavel, Bogdan Dicu, Iosif Valer Mureșan, Claudiu Ceti, Marian Cîciu, Laura Flavia Buzoiu și Loredana Bivolaru. 


La Senat, lista va fi deschisă de actualul senator Gigi Chiru, fost candidat la Primăria Constanța în 2012 și 2016, acesta fiind urmat de Dan Pelcinschi, Mariana Mircea, Nicolae Moroianu, Valeriu Romeo Teodorescu, Ionel Manafu și Alex Gherman. 


Județ de suflet al fostului președinte, Traian Băsescu, PMP speră să obțină la Constanța un scor bun care să ajute partidul pentru a ajunge în Parlament. Drept urmare, PMP mizează la Constan-ța pentru poziția de la Senat pe Dorel Constantin Onaca. El a mai fost deputat din partea PDSR în perioada 1996 - 2000 și senator din partea PRM, în perioada 2000 - 2004. În ultimii ani ai mandatului președintelui Traian Băsescu, Onaca a fost consilier al șefului statului. În momentul de față, este secretar general al PMP. 


Pe lista de la Senat, el este urmat de fostul consilier local al Municipiului Constanța, Vasile Roșu.


Pentru Camera Deputaților, PMP i-a aruncat în competiție pe jurnalistul și fostul realizator de emisiuni TV, Robert Turcescu, acesta fiind urmat de Magda Bistriceanu și Sorin Coadă, cel din urmă, în calitate de reprezentant al Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.), conform protocolului semnat de către aceștia cu Partidul Mișcarea Populară.
O altă formațiune politică cu mari șanse de a intra în Parlament este Uniunea Salvați România (USR) care are filială și la Constanța.


Drept urmare, constănțenii Ion Stelian Cristian, 39 de ani, avocat, fondator al Asociației Verde Urban, și Nicoleta Ra-mona Dinu, 41 de ani, profesor universitar doctor la Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității "Ovidius", deschid listele pentru deputați, respectiv senatori, ai USR Constanța. Lista completă cu candidații propuși de USR pentru Constanța este următoarea: Senat - Nicoleta Ramona Dinu, Daniel Popoacă și Nicolae Munteanu. La Camera Deputaților, lista este deschisă de Stelian Cristian Ion, acesta fiind urmat de Gabriel Cateliu, Ioan Răzvan Andrei, Eugen Remus Negoi, George Șerban, Adnan Memet, Maria Vasile, Ștefan Sebastian Cristea și Adrian Cristian Burlibașa.


Toți candidații celor trei formațiuni prezentate în ediția de astăzi ca, de altfel, și ceilalți candidați care au fost prezentați anterior vor avea la dispoziție o lună de zile până pe 11 decembrie când îi pot convinge pe români că merită să ajungă în Parlamentul României.  


Comentează știrea

DODO
10 noiembrie 2016
de noi depinde ,,cine ,,

ALDE partid satelit al PSD a lui Tery cel slugarnic si opurtunist ,partid cu penali / PMP un partid unde s-au refugiat multi ex securisti si de unde s-au ridicat mari hoti dar buni in tras suturi in..PSD-ului / USR -noul nascut al politicii inca neatins de coruptie dar care trebuie sa lupte cu mentalitatea celor saraci cu duhul care inca mormaie ,,nu ne vindem tara ,,si care inventeaza agenturi si comploturi antiromanesti ,o placa deja tocita si de pe care timpul a cam sters lozincile comunisto securiste

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0553 secunde