ALDE: "La Constanța ne-am propus un scor de 15% la alegerile europarlamentare"

2993
Reprezentanții Partidului Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) au susținut, ieri, o conferință de presă la cel mai nou sediu al partidului din județul Constanța, situat pe B-dul Tomis, nr. 56. La eveniment au participat deputatul Andrei Gerea, vicepreședintele ALDE, senatorul Ion Popa, președintele filialei județene ALDE Constanța, Gabriel Daraban, președintele Organizației Locale Municipale ALDE Constanța, și Bogdan Tănase, vicepreședinte TLDE-ALDE Constanța. 


Cu excepția senatorului Ion Popa, ceilalți trei sunt și candidați pe lista ALDE pentru alegerile europarlamentare. 
În acest context, liderul de la malul mării, senatorul Ion Popa, a anunțat că, la Constanța, ALDE vrea să obțină un scor de 15% la alegerile europarlamentare. Pe de altă parte, el a făcut apel la toți primarii care ar trebui să înțeleagă că este campanie electorală și nu este cazul de amenințări, așa cum s-ar fi întâmplat la Mangalia sau Mereni, după cum a reclamat senatorul.  
Așa cum era de așteptat, a fost abordat subiectul alegerilor europarlamentare, deputatul Andrei Gerea vorbind despre importanța alegerilor de pe 26 mai. În plus, el a criticat dur declarațiile premierului Olandei, care și-a permis să arate cu degetul și să amenințe România că nu va intra în Schengen. 
În altă ordine de idei, Andrei Gerea a vorbit și despre Summitul de la Sibiu.


"Săptămâna trecută a avut loc un eveniment foarte important la Sibiu, pentru România, Consiliul European, fiind o întâlnire care nu s-a finalizat cu vreun document de vreo importanță deosebită și în urma căruia s-a reafirmat intenția acelor înalți oficiali de a reconstrui o Europă unită și fără discriminări. Concluziile întâlnirii de la Sibiu sunt grav contrazise, inclusiv de ceea ce fac anumiți reprezentanți europeni în ceea ce declară și mă refer aici la domnul Mark Rutte, prim ministrul Olandei, care pentru a nu știu câta oară, în România fiind, își permite să ne arate cu degetul, susținând de data aceasta că în România nu există stat de drept și democrație. Prin urmare să ne luăm gândul de la a intra în spațiul Schengen. Dincolo de faptul că intrarea în spațiul Schengen nu a fost condiționată pentru nicio țară. Sigur că se pune întrebarea: Păi dacă nu e democrație ce caută la Sibiu, la un Summit al Consiliului European? Dar problema este strict economică, după părerea mea, acesta este interesul Olandei legat de România. Unul este legat de Portul Constanța, iar altul, tot de natură economică, mă gândesc la drepturile transportatorilor, care mai nou sunt încălcate și de către Franța.


Deci iată că acea declarație pusă pe hârtie la Sibiu este doar o poveste frumoasă, ambalată, un ambalaj colorat, dar de fapt, realitatea este că în continuare se merge pe ideea unei Europe cu două viteze. Noi cei din ALDE ne vom lupta cu toată forța noastră pentru ca acest lucru să nu se întâmple. România are aceleași drepturi ca și celelalte țări așa cum are și obligații pe care trebuie să le respecte, și o face. De aceea sunt foarte importante alegerile care urmează, care pot schimba fața Parlamentului European și a Comisiei Europene, alegeri care pot aduce sfârșitul populației Partidului Popular European, care de-a lungul timpului prin politicile pe care le-a impus a făcut doar rău economiei europene, dar mai ales nouă. Dar prin învățământul dual, pe care ALDE îl sprijină, vom aduce specialiști în economie", a declarat Andrei Gerea.
În altă ordine de idei, Gabriel Daraban a anunțat că, în curând, se vor organiza cat mai multe evenimente ce vizează viața Constanței, iar constănțenii sunt așteptați să se înscrie în număr cât mai mare în ALDE.


Reamintim că alegerile pentru europarlamentare vor avea loc pe 26 mai, iar ALDE se află pe buletinul de vot la poziția 6. 


(Comandat de Partidul Alianța Liberalilor și Democraților - ALDE, realizat de Cuget Liber, cod mandatar financiar 41190002)


Pagina a fost generata in 1.3733 secunde