ALDE îl acuză pe premierul Orban de instigare la nerespectarea legilor

Marţi, 07 Iulie 2020
139
Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat, ieri, că formațiunea politică pe care o conduce va propune ca Parlamentul, în baza articolului 109 din Constituție privind răspunderea membrilor Guvernului, să inițieze o acțiune penală împotriva prim ministrului Ludovic Orban pentru instigare la nerespectarea legilor.

"Recomandarea lui Orban către populație de a nu respecta deciziile CCR este o gravă încălcare a legii, a legii supreme, adică a Constituției. Această declarație nu este o scăpare, ci face parte din atacul concertat, fără rușine, al PNL-iștilor la justiție. Iar atacul lor la orice instituție care nu le cântă în strună nu trebuie să rămână fără răspuns. Așteptăm o reacție mai hotărâtă a CSM-ului, cum aș fi așteptat măcar o ridicare de sprânceană din partea Comisiei Europene, dar pare că pentru aceste instituții ce le este interzis unora, le este permis altora.

ALDE nu vrea să fie complice la nășirea unui mic dictator și, în consecință, va propune ca Parlamentul, în baza art. 109, alin. 2, din Constituție, privind răspunderea membrilor Guvernului, să inițieze o acțiune penală împotriva prim ministrului Ludovic Orban pentru instigare la nerespectarea legilor", a scris, pe Facebook, Călin Popescu Tăriceanu. 
Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3487 secunde