Ajutorul pentru veteranii de război a fost majorat cu 50 de lei pe an, anunță Executivul

384
Guvernul a decis, în ședința de astăzi, să majoreze de la 150 de lei la 200 de lei ajutorul anual acordat veteranilor de război, văduvelor de război și accidentaților de război în afara serviciului ordonat.

"Ajutorul anual are drept scop susținerea acestor persoane și acoperirea unei părți din costul chiriei, energiei electrice și energiei termice pentru nevoi casnice", informează Guvernul.

Beneficiari sunt în număr de 46.365 de persoane. Impactul bugetar al acestei măsuri este de 9,2 milioane de lei.

Plata va fi efectuată din bugetul Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale, prin intermediul caselor de pensii.

Legea nr.44/1994 privind veteranii de război, precum și unele drepturi ale invalizilor și văduvelor de război, republicată, cu modificările și completările ulterioare, prevede că stabilirea cuantumului acestui ajutor se realizează anual, prin hotărâre a Guvernului, în funcție de evoluția prețurilor și posibilitățile de susținere din bugetul de stat. Plata acestui ajutor se asigură de la bugetul de stat prin bugetele ordonatorilor principali de credite care efectuează plata indemnizațiilor de veteran de război.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5993 secunde