AFP: UE îl somează pe Victor Ponta să restaureze puterile Curții Constituționale. Premierul promite că va da curs solicitărilor UE

198
AFP: UE îl somează pe Victor Ponta să restaureze puterile Curții Constituționale. Premierul promite că va da curs solicitărilor UE - ponta2-1342111589.jpg
Uniunea Europeană l-a somat astăzi pe premierul român Victor Ponta să restaureze puterile Curții Constituționale. Premierul român Victor Ponta a promis astăzi, la Bruxelles, că va da curs solicitărilor Uniunii Europene (UE), în vederea "disipării îngrijorărilor" cu privire la respectarea statului de drept în țara sa.

"Voi răspunde Comisiei (Europene, CE) în foarte scurt timp, poate chiar mâine, oferind răspunsuri și arătând Comisiei angajamentul clar al Guvernului față de respectarea tuturor normelor europene", a declarat Ponta într-un interviu pentru AFP.

Premierul Victor Ponta a anunțat anterior că a primit din partea președintelui Comisiei Europene, Jose Barroso, o listă cu întrebări la care Executivul comunitar așteaptă răspunsuri foarte clare din partea Guvernului de la București și a precizat că va răspunde vineri sau luni acestor întrebări.

"Vom asigura astfel încă o dată că tot ce a fost ca bătălie politică săptămâna trecută nu afectează și nu va afecta în niciun fel statul de drept, ordinea constituțională și stabilitatea instituțiilor noastre la standarde europene" , a spus Ponta, după discuția avută, la Bruxelles, cu președintele Comisiei Europene.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4002 secunde