Călin Popescu Tăriceanu:

"Afirmația că nu există altă cale decât cea a stării de alertă, o minciună"

257
Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține că președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban au decis "cu de la sine putere" prelungirea stării de alertă în toată țara și apreciază drept "o minciună", afirmația că nu există altă cale, fiind, în opinia sa, posibilă impunerea de "măsuri excepționale" în zonele în care situația epidemiologică o cere.

"După legea care permite politrucilor de la direcțiile de sănătate publică să interneze oameni cu forța și să le confiște bunurile, astăzi (n.r. - ieri) Guvernarea Iohannis-Orban a decis, cu de la sine putere, prelungirea stării de alertă în toată țara cu încă 30 de zile.

Sigur, pentru ei e mai simplu să distrugă economia decât să testeze, așa cum au promis, la nivel național și să impună stări excepționale acolo unde situația epidemiologică o cere. E mai simplu să interneze oamenii cu forța decât să testeze la frontiere pe toți cei care intră în România și să ia măsuri de izolare. Și în general pentru ei e mai simplu să calce în picioare drepturi și libertăți decât să prevină.

Este o minciună afirmația lor că nu există altă cale decât cea a stării de alertă la nivel național. Există posibilitatea instituirii unor măsuri excepționale doar în localitățile sau județele care pot deveni focar de infecție", a transmis Tăriceanu.

El face apel la autorități să testeze "consistent și cu cap și nu manipulator".



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4897 secunde