AEP stabilește operatorii de calculator din secțiile de votare

Joi, 03 Septembrie 2020, 18:57
650
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a transmis că, astăzi, va avea loc, la sediul instituției, în ședință publică, tragerea la sorți a operatorilor de calculator ai birourilor electorale ale secțiilor de votare din țară cu ocazia alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din data de 27 septembrie.

AEP amintește că, începând cu alegerile administrației publice locale din anul 2016, a devenit funcțional Sistemul Informatic de Monitorizare a Prezenței la Vot și de Prevenire a Votului Ilegal (SIMPV). În acest sens, în toate secțiile de votare există cel puțin un operator de calculator care verifică în sistem datele referitoare la fiecare alegător în parte.

Potrivit legislației electorale în vigoare, operatorii de calculator ai birourilor electorale ale secțiilor de votare sunt desemnați, prin decizie a Autorității Electorale Permanente, pe baza tragerilor succesive la sorți dintre persoanele declarate admise ca urmare a examinării, în ordinea punctajului obținut la examinare sau a punctajului obținut ca urmare a evaluării activității anterioare, după caz.

Operatorii de calculator trași la sorți pot fi repartizați pe secții de votare sau pe centre de votare, după caz, ordinea de prioritate la desemnarea acestora fiind următoarea: a) persoanele care au domiciliul în localitatea respectivă; b) persoanele care au reședința în localitatea respectivă; c) persoanele care au solicitat desemnarea în localitatea respectivă.

Rezultatele tragerii la sorți vor fi aduse la cunoștință publică prin afișare pe site-ul AEP, www.roaep.ro, secțiunea Operatori de calculator ai BESV. Pagina a fost generata in 0.4188 secunde