AEP sesizează Parchetul General privind campania "Mergi la vot, mergi în vacanță"

207
AEP sesizează Parchetul General privind campania
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Biroul Electoral al Sectorului 5 în legătură cu loteria publicitară "Mergi la vot, mergi în vacanță", organizată sub sigla Paralela 45.

Demersul AEP vine ca urmare a unor sesizări primite, precum și în urma verificării materialelor publicitare apărute în mediul online.

"Astfel, s-a constatat că SC Paralela 45 Turism SRL a organizat loteria publicitară «Mergi la vot, mergi în vacanță», acțiune ce se desfășoară în perioada 8 - 27 mai, sub sigla Paralela 45, având ca grup țintă persoanele fizice cu vârsta minimă de 18 ani și condiție obligatorie de înscriere - să voteze la alegerile europarlamentare. AEP consideră că loteria publicitară are ca obiect determinarea și condiționarea alegătorilor să participe la votul din 26 mai pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European (referendumul național consultativ cu privire la probleme de interes național desfășurându-se la aceeași dată și în aceleași secții de votare), acordând foloase materiale constând în excursii în țară și în străinătate, în urma organizării unei tombole la care participanții trebuie să facă dovada participării la vot prin abțibildul de pe spatele cărții de identitate cu care au votat", se arată într-un comunicat al AEP transmis, astăzi, Agerpres.

Conform prevederilor art. 3 alin. (4) din Legea nr. 208 din 20 iulie 2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente, cu modificările și completările ulterioare, "participarea cetățenilor la alegeri se face pe baza liberului consimțământ al acestora".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5033 secunde