AEP nu rambursează PSD banii din campanie. "Instanța poate anula decizia"

209
AEP nu rambursează PSD  banii din campanie.

Articole de la același autor

Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Constantin Mitulețu-Buică, a confirmat, ieri, că AEP a emis o decizie de nerambursare a cheltuielilor electorale pentru PSD, în sumă de 3,4 milioane de lei, din cauza lipsei, într-o primă etapă, a unui document din care să reiasă că fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, a fost împuternicit de președintele PSD ca reprezentant legal.

"Cu privire la nerambursarea celor 3.400.000 de lei, la acest moment, AEP a respins plângerea prealabilă și a comunicat acest lucru PSD.

Într-o primă etapă s-au verificat, pentru o perioadă de 60 de zile, documentele privind finanțarea campaniei electorale în vederea rambursării cheltuielilor electorale. Până la finalizarea acestei etape, nu a fost prezentat un document din care să reiasă că semnătura domnului Drăghici era susținută și de președintele executiv la acea dată și până la finalizare, președinte al PSD, drept pentru care s-a stabilit, la propunerea echipei de control, decizia de nerambursare. PSD a depus plângere prin care se solicita anularea deciziei și rambursarea, prezentând un document din care reiese că domnul Drăghici e reprezentant legal, dar AEP nu mai poate emite un act prin care să își poată anuleze propria decizie de nerambursare, ci doar o instanță poate face acest lucru", a afirmat Constantin Mitulețu-Buică, citat de Agerpres.

El a explicat că decizia de nerambursare a intrat deja în circuitul civil și AEP nu mai poate rambursa sumele la acest moment, deși situația s-a schimbat de la decizia de nerambursare.

Președintele AEP a menționat că, dacă instanța anulează decizia autorității, rambursarea se face în foarte scurt timp.

Mitulețu-Buică a precizat că un caz asemănător a avut loc la alegerile locale din 2016, când AEP a fost nevoită să ramburseze cheltuielile electorale unui competitor care a câștigat în instanță.

Și în cazul de față, PSD a anunțat deja că va contesta în instanță decizia AEP. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.406 secunde