Adrian Zuckerman: România este unul dintre cei "mai apropiați" aliați militari și economici ai Statelor Unite

179
Adrian Zuckerman: România este unul dintre cei

Articole recomandate

România este unul dintre cei "mai apropiați" aliați militari și economici ai Statelor Unite în Europa, a afirmat ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, cu prilejul aniversării, duminică, a 140 de ani de relații diplomatice între două țări, conform Agerpres.


El a reamintit, citat într-un comunicat al Ambasadei SUA în țara noastră, că, în această zi, în 1880, predecesorul său, Eugene Schuyler, agent diplomatic și consul general a fost recunoscut ca reprezentant oficial al Statelor Unite în România.


"În luna noiembrie a aceluiași an, președintele Rutherford B. Hayes l-a primit pe colonelul Sergiu Voinescu, trimis special al viitorului Rege Carol, la prima misiune diplomatică a României în Statele Unite. De atunci până în prezent, țările noastre s-au apropiat. După căderea comunismului în 1989, România a considerat Statele Unite partener și prieten. În 1997, țările noastre au devenit parteneri strategici; în 2004, România a devenit stat membru NATO. Această relație continuă să aducă beneficii ambelor țări în prezent. De la militari care colaborează umăr la umăr în toată lumea pentru a ne proteja libertățile, la vizita unei echipe medicale românești în Alabama, pentru a-i ajuta pe americani în timpul pandemiei de COVID", a afirmat Zuckerman.


Ambasadorul american a subliniat că România este "unul dintre cei mai apropiați aliați militari și economici ai Statelor Unite în Europa".


"Poporul român nu are prieten mai bun decât poporul american și, în numele americanilor și al președintelui Trump, îți mulțumesc, România, pentru cei 140 de ani de prietenie și cooperare. Mulți înainte!", a transmis Zuckerman. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8924 secunde