Administraţia locală modernizează cu bani europeni centrul vechi al Mangaliei

660
Administraţia locală modernizează cu bani europeni centrul vechi al Mangaliei - primariamangalia22-1606244845.jpg

Articole de la același autor

Primăria Mangalia va finaliza, în perioada imediat următoare, proiectul de modernizare a Pieței Republicii, cu fonduri europene, în cadrul unui program transfrontalier, derulat în parteneriat cu Primăria Balcik.

Piațeta din fața Casei de Cultură și centrul vechi al orașului au intrat în proces de reabilitare, încă de la începutul acestui an, după ce primarul Radu Cristian a semnat contractul de finanțare, cu fonduri UE nerambursabile.

Lucrările au inclus intervenții la terasamente, suprafeţe carosabile, trotuare, pavaje pietonale, spaţii verzi, utilităţi.

În prezent, se montează stâlpii de iluminat și mobilierul urban, iar fântâna arteziană este aproape finalizată. Investițiile din cadrul proiectului cuprind elemente de joacă pentru copii, dar și plantarea de arbori ornamentali și alte plante perene.

„Proiectul de modernizare a Pieței Republicii, alături de celelalte proiecte aflate în execuție, reprezintă o continuare a programului municipal de reabilitare a orașului și stațiunilor, cu bani europeni. În curând, Piața Republicii va arăta ca Aleea Teilor, vechea faleză a orașului, reabilitată acum câțiva ani, tot cu bani europeni, care a devenit un punct de atracție turistică în zona noastră de litoral”, a precizat primarul Mangaliei, Radu Cristian. Edilul a mai spus că investițiile în infrastructura turistică din sudul litoralului erau absolut necesare, întrucât nu s-au mai făcut lucrări de modernizare de peste 40 de ani.

„În continuare, sunt în desfășurare lucrările de modernizare a falezei Mangalia-Saturn, dar și a stațiunilor Saturn, Neptun și Olimp. Toate aceste proiecte au fost concepute pentru a revitaliza turismul estival, dar și pentru a veni în întâmpinarea turiștilor și agenților economici, care investesc în stațiunile Mangaliei”, a mai subliniat Radu Cristian. În prezent, Primăria Mangalia are în execuție șase proiecte cu fonduri UE, care vizează reabilitarea infrastructurii din oraș și stațiuni, dar și restaurarea Bisericii „Sf. Gheorghe” - monument istoric.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5155 secunde