Administraţia locală încurajează colectarea selectivă a deşeurilor

176
Administraţia locală încurajează colectarea selectivă a deşeurilor - gunoiulmenajer-1632232319.jpg
Pentru a încuraja colectarea selectivă a deșeurilor, fiecare constănțean care locuiește la casă a primit o pubelă galbenă pentru colectarea selectivă a deșeurilor. În acest fel, deșeurile reciclabile pot fi depozitate separat și apoi ridicate de societatea de salubrizare a orașului.

„Din păcate, există multe situații în care angajații operatorului de salubrizare au găsit deșeuri menajere în pubelele galbene destinate colectării selective. Ca urmare, Primăria Constanța, împreună cu compania de salubrizare a oraşului, au decis ca acolo unde întâlnesc astfel de situații să nu mai ridice deșeurile, iar persoana care nu depozitează deșeurile corespunzător să fie înștiințată cu privire la sancțiunile pe care le riscă”, precizează reprezentanţii autorităţilor locale.

Aceştia fac apel la constănţeni să nu amestece gunoaiele menajere cu cele reciclabile. În pubela galbenă se depozitează numai deșeuri reciclabile din plastic, hârtie sau carton și metal. „Presați, tăiați sau striviți deșeurile din ambalaje înainte de a le depune în pubela galbenă. În acest mod se folosește la maximum capacitatea pubelei. Colectând selectiv reducem cantitatea de deșeuri care ajunge la groapa de gunoi și implicit ne protejăm sănătatea și mediul înconjurător. Menționăm că potrivit Legii nr. 92/2021 este interzisă abandonarea deșeurilor în afara spațiilor autorizate în acest scop”, mai spun reprezentanţii Primăriei Constanţa. Pagina a fost generata in 0.5339 secunde