Administrația locală continuă campania de adopție a câinilor fără stăpâni

294
Administrația locală continuă campania de adopție a câinilor fără stăpâni - administratialocalacaini-1558031253.jpg

Articole de la același autor

Campania de adopție a câinilor fără stăpân, care este inițiată de Primăria Municipiului Constanța, se derulează cu succes. Peste 100 de căței din Adăpostul pentru animale și-au găsit deja un cămin, iar pentru alți 70, a fost prelungit termenul de menținere cu încă 14 zile lucrătoare. 


Potrivit administrației publice locale, iubitorii de animale au venit în număr mare la adăpost, unii pentru a-și revendica propriile animale, dar cei mai mulți pentru a adopta, astfel încât peste 100 de căței și-au găsit un stăpân.
Câinii au fost adoptați după ce a expirat termenul de șapte zile lucrătoare în care animalele ar fi putut fi revendicate de proprietari. Solicitările se pot face imediat ce patrupedul a fost cazat în adăpostul public, însă preluarea lui este posibilă începând cu a 8-a zi lucrătoare din momentul cazării. Adopția câinilor se face în mod gratuit, iar câinii sunt încredințați spre adopție numai după ce au fost consultați de medicul veterinar, deparazitați, vaccinați antirabic, sterilizați și identificați prin microcipare. 


Adopția patrupedelor se poate face doar după ce au fost respectate mai multe condiții, precum prezentarea unui act de deținere a spațiului din care să rezulte condițiile corespunzătoare de creștere și adăpostire a câinilor, dovada resurselor materiale pentru creșterea și întreținerea câinilor, acordul asociațiilor de proprietari sau, după caz, al vecinilor, în cazul adoptării a mai mult de doi câini, înregistrarea, imediat după adopție, a câinilor în Registrul de evidență a câinilor cu stăpân. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2859 secunde