Administrația locală, aproape de finalizarea unei noi parcări în Constanța

246

Articole de la același autor

Parcarea cu 320 de locuri de pe terenul delimitat de străzile Ștefăniță Vodă – Dionisie cel Mic, din municipiul Constanța, este aproape de finalizare. În cursul zilei de ieri, a început așternerea stratului final de asfalt.

Lucrările vor continua în această săptămână, pentru a acoperi toată suprafața carosabilă. Ulterior, parcarea va fi marcată și numerotată corespunzător. "Aceasta este cea mai mare parcare realizată în acest an de Primăria Municipiului Constanța. A fost practic amenajată de la zero, iar odată cu aceste lucrări, toată zona delimitată de străzile Ștefăniță Vodă și Dionisie cel Mic a fost reconfigurată total. Vorbim despre peste 320 de locuri atât pentru mașini cât și pentru motociclete. În acest moment se execută lucrări de aplicare a ultimului strat de asfalt, cel de uzură. După această etapă vor fi efectuate marcajele rutiere pentru a putea fi dată în folosință locuitorilor din zonă. La finalul lucrărilor, vom avea și un spațiu dedicat pentru întoarcerea autobuzelor, alei de acces, iluminat modern, trotuare, multe spații verzi și un teren de joacă", explică Daniel Vlăescu, șef serviciu tehnic al Confort Urban.

Amenajarea parcării rezidențiale a presupus o serie de lucrări complexe de drumuri. În etapa premergătoare asfaltării, s-a reabilitat infrastructura terenului prin lucrări de excavare și compactare. Au fost create zone destinate circulației pietonilor și au fost montate bordurile care vor delimita noile locuri de parcare. Totodată, s-a amenajat și bucla de întoarcere a autobuzelor care deservesc linia 44.

Pentru a nu îngreuna intervenția utilajelor, conducătorii auto sunt rugați să nu staționeze autovehiculele în zona în care se asfaltează.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4759 secunde