Dacian Cioloș:

"Acest guvern e unul de sacrificiu. Ar trebui declanșate anticipatele"

262
Dacian Cioloș susține că alegerile anticipate sunt singura alternativă la actualul impas politic. În acest context, liderul PLUS îi sugerează 


prim-ministrului Ludovic Orban să își asume răspunderea în Parlament pe mai multe proiecte de lege de reformă, inclusiv pentru alegerea primarilor în două tururi, iar în cazul în care executivul este demis prin moțiune de cenzură, să se meargă pe declanșarea anticipatelor. 


"Ce nu a mers e faptul că acest guvern nu va reuși să ducă la bun sfârșit nicio reformă consistentă de care România are nevoie pentru că nu există o majoritate în parlament pentru acest lucru. Vedeți cât de dificil e să vină cu orice proiect, cu orice inițiativă de reformă, chiar și cu bugetul a trebuit să meargă cu angajarea răspunderii pentru a se asigura că acest buget nu e ciopârțit și aruncat în aer cu măsuri populiste și electoraliste. Asta se va întâmpla și în 2020 dacă nu avem o majoritate consistentă. Acest guvern e unul de sacrificiu", a declarat, la Digi24, Dacian Cioloș. 


El a adăugat că i-a sugerat premierului Orban să vină cu toate aceste propuneri de reformă pe care le are în vedere și le are și în programul de guvernare. 


"Cu toate aceste lucruri ar trebui mers în Parlament și dacă nu există o susținere ca Guvernul să își angajeze răspunderea, se depune moțiune și guvernul pică, atunci mergem la alegeri anticipate. Sigur, aceste alegeri anticipate nu sunt foarte simplu de obținut, dar din punct de vedere politic nu există alternativă. Decât să orbecăim cu cârpeli, mai bine venim cu această viziune pe care sper că guvernul PNL o are și această viziune să fie pusă pe masa Parlamentului și dacă Parlamentul nu e capabil să susțină această viziune, atunci mergem la alegeri", a mai spus Dacian Cioloș. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4975 secunde