Deputatul Florin Gheorghe:

"16.000 de constănțeni nu vor mai primi ajutoare de stat pentru încălzire"

1778
11

Articole de la același autor

Nu mai puțin de 16.000 de constănțeni nu își mai pot primi ajutoarele de stat pentru încălzire din cauza noilor reglementări impuse de Guvernul USL, a anunțat, ieri, deputatul PDL Florin Gheorghe, care a sesizat acest lucru printr-o declarație politică prezentată în Parlamentul României.

"Când iarna bate la ușă, mulți dintre semenii noștri așteaptă la cozi interminabile să vadă dacă mai pot primi ajutorul de stat pentru încălzirea locuinței. Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice a modificat cererea de solicitare și a adăugat, pe lângă posibilitatea primirii de ajutor pentru cei care se încălzesc cu energie electrică, obligativitatea de a prezenta acte doveditoare privind veniturile, componența familiei și bunurile în proprietate. Distinsa doamnă ministru Mariana Câmpeanu a pus oamenii pe drumuri și i-a băgat prin hățișul birocratic, de unde mulți nu au mai putut ieși", a precizat Florin Gheorghe.

Deputatul constănțean a ținut să precizeze că aceste măsuri îndreptate împotriva populației vor cântări greu în viitoarele opțiuni de vot, punând în balanță realizările Guvernului Boc în ceea ce privește protecția socială.

"Guvernul Boc, atât de mult hulit de adversarii politici, nu a lăsat românii să moară de foame. Chiar cu măsurile dure luate, au fost create facilitați fiscale pentru cei mai nevoiași. S-a subvenționat gigacaloria, s-au eliminate cheltuielile bugetare inutile, s-au acordat subvenții de hrană sau căldură. Guvernul Boc a adoptat mai multe măsuri sociale decât Guvernul Ponta. Dragi guvernanți, poporul nu doarme. Iar momentul adevărului se apropie. Cifrele umflate în sondaje se vor clarifica din primăvară, când cetățenii vor avea de plătit pentru incompetența voastră. Din nefericire, românii pierd în fiecare zi din acest mariaj contra naturii", a concluzionat Florin Gheorghe.

v v v

La sfârșitul lunii octombrie, mii de constănțeni au fost puși pe drumuri de către Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, fiind obligați să aducă zeci de documente justificative pentru a putea beneficia de ajutorul de încălzire pentru iarna 2013-2014.

Ulterior, la începutul lunii noiembrie, pentru a mai reduce din birocrație, primarul Radu Mazăre a decis să-i scutească de alergat după documente pe constănțenii care primesc ajutor de încălzire doar de la Primărie.

"Eu nu vreau, și nu mi se pare normal, să pun oamenii pe drumuri. De aceea, am dat un ordin prin care persoanele care nu se încadrează în criteriile OUG nr. 70/2011, cu modi-ficările și completările ulterioare, privind acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinței, dar respectă hotărârile Consiliului Local Municipal Constanța privind acordarea de ajutoare de încălzire numai de la bugetul local și primesc 25% sub-venție, să nu mai trebuiască să depună documente suplimentare cerute de Ministerul Muncii, ci aceleași documente ca și iarna trecută, adică formularul de cerere și copie după actele de identitate", spunea Radu Mazăre, la timpul respectiv. 

Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
ath
11 decembrie 2013
Pe surse

Prin mijloace specifice muncii de contrainformatii,am aflat ca populatia Constantei este de 249.034 de persoane,din care se scad 5659 persoane temporar absente si 3048 persoane plecate in strainatate (sursa:recensamantul din octombrie 2011). Prin rotunjire,populatia de azi a orasului este de aprox.240.000 persoane.Tot pe surse aflam ca in iarna anului 2012 primaria Constanta a suportat subventii pentru incalzire la peste 80.000 de solocitanti. Subventia este acordata pe unitate locativa,sa zicem pe familie. Consideram o medie de 2 persoane pe familie. Asta inseamna ca 2 x 80.000 = 160.000 de persoane(cu drept de vot sau nu) primesc ajutoare de la primarie. Daca astea sunt cifrele,inseamna ca LA DOUA PERSOANE care primesc ajutoare,O PERSOANA nu primeste ajutoar la incalzire(2 la 1). Alfel spus,la DOI SARMANI avem UN BOGAT in Constanta. Adica,66% din populatie este saraca si 33% este bogata. Mi se pare cunoscut procentul asta de 66%. Unde am mai auzit eu de 67-70% ? Sa fie majoritatea covarsitoare de la "electorale" ? Nu-mi aduc aminte.Cand trebuie sa primim ajutoare,dam fuga dupa o ADEVERINTA de OM SARAC. Cand vine vremea sa ne laudam,citim in ziare si in comunicate de presa ca orasul Constanta este al doilea oras din Romania,ca are o economie dezvoltata,ca putem trai numai din munca noastra,fara Romania si cerem AUTONOMIA DOBROGEI(vezi Telegraf). Apropo,urmariti acest sondaj in ziarul Telegraf si o sa vedeti ca 40% spun "NU" autonomiei si 60% spun "DA"(iar apare acest procent de 60%) Saracii Constantei (60%) cer AUTONOMIA DOBROGEI.Circul targului ! Noi nu ne vindem saracia ! Sa mai facem niste socoteli. Avem de verificat 80.000 de dosare. Daca un angajat al primariei muta 80.000 de dosare de pe un birou pe alt birou,cu viteza de un dosar/secunda, angajatul nostru munceste 24 de ore fara sa faca pipi.Daca mai punem la socoteala ca dosarele astea ar trebui verificate si pe teren(la locuinta solicitantului) ne intrebam cati oameni angajeaza primaria numai pentru aceasta munca si cine-i plateste. Economia orasului s-a supraincalzit.Chiar a luat foc. Avem locuri de munca,avem si ocupatie:VERIFICAM DOSARE.

noni
11 decembrie 2013
bravo ath

Bravo ath

admirator
11 decembrie 2013
nu toti cei

care aveau dreptul au facut cerere, nu toti cei care nu au dreptul la ajutoare au stat potoliti; USL isi rasplateste electoratul fidel, chair daca stiu ca nu se incadreaza in limite; e bine ca Mazare nu a mai cerut documentele absurd cerute de Guvern; ddar nu sunt reglementate o serie de alte probleme: contul in banca, de exemplu. La 3.000 lei, guvernul iti taie dreptul la ajutor. Primaria iti da, dar nu la parametrii celorlalti. Daca esti in ultima categorie (1.300lei/persoana), ce ajutor efectiv primesti la 10-15% din preet? Daca stringi robineetul, ai de platit 100-150 lei/luna. Deci? Pentru 15-20 lei/luna e ridicol. Plus ca oricand esti pasibil de control etc. Pe de alta parte, de unde s-a scos povestea cu 60% pentru regionalizare, cand la referendumul organizat de Nicusor, pentru regionalizare, nu s-a prezentat nr. minim de votanti cerut de lege? (50%+1). Hai sa fim seriosi... analize din astea.... pe cifre false, nu putem face! Este doar gargara propagandistica!

MIRCEA
11 decembrie 2013
jos comunistii

asa va trebuie prostilor v-ati umflat burta cu un mic si cun un picior de gaina si acum sa faceci frigul tembelilor ! s-a mai voti USL pana crapati !

ct
11 decembrie 2013
....

@nr 3: corect... personal NU am facut cerere, deci nu toti constantenii stau in pomana lui mazare ! corect este ca TOATA populatia orasului sa plateasca acelasi pret la gigac. caci toti platim taxe in acest oras, exact cum in capitala este 170 lei/gig pt TOTI locuitorii... ajutor social da statul, primarul trebuie sa ajute TOTI locuitorii platitori de taxe !

administrator de bloc
11 decembrie 2013
neplata intretinerii

Stiati ca dl deputat PDL Florin Gheorghe care locuieste pe str.Unirii nr.108 în blocul U1 nu si-a platit intretinerea si are restante de peste 3500 de lei. Verificati si veti avea un articol deosebit despre un fanariot ipocrit.

cassius
17 ianuarie 2014
societate

Este cu adevărat îngrijorător că societatea românească se zbate într-un model social economic fără ieșire. pe care grupări alese pe sprânceană cu puternice componente infracționale încearcă să-l țină în viață, în comă indusă. Nici nu trebuie să fii deștept pentru a-ți da seama că acest model de socialism primitiv se bazează de fapt pe abuzul vechi de putere, pe hoție nerușinată și pe promisiunea raiului.

Xena
1 februarie 2014
Nu-i bai!

Lasa, mai, Gheorghe, ca tu-ti iei indemnizatia de parlamentar, ce conteaza amaratii care te-au votat !?

nelu
3 februarie 2014
ajutoarele de caldura

pai nu sti ca hotii striga hotii

Răspuns la: neplata intretinerii
Adăugat de : administrator de bloc, 11 decembrie 2013
Stiati ca dl deputat PDL Florin Gheorghe care locuieste pe str.Unirii nr.108 în blocul U1 nu si-a platit intretinerea si are restante de peste 3500...
DODO
3 februarie 2014
caldura

Banii prostilor din Constanta se duc la Bucuresti ca Oprescu sa poata subventiona caldura lor.De ce nu o face cu banii lor?De ce toata tara sa cotizeze pentru ei?Noi ii platim capitalul politic?Aici platim cea mai scumpa gigacalorie din tara..

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0871 secunde