Deputatul Florin Gheorghe:

"16.000 de constănțeni nu vor mai primi ajutoare de stat pentru încălzire"

Marţi, 10 Decembrie 2013, 18:08
1704
Nu mai puțin de 16.000 de constănțeni nu își mai pot primi ajutoarele de stat pentru încălzire din cauza noilor reglementări impuse de Guvernul USL, a anunțat, ieri, deputatul PDL Florin Gheorghe, care a sesizat acest lucru printr-o declarație politică prezentată în Parlamentul României.

"Când iarna bate la ușă, mulți dintre semenii noștri așteaptă la cozi interminabile să vadă dacă mai pot primi ajutorul de stat pentru încălzirea locuinței. Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice a modificat cererea de solicitare și a adăugat, pe lângă posibilitatea primirii de ajutor pentru cei care se încălzesc cu energie electrică, obligativitatea de a prezenta acte doveditoare privind veniturile, componența familiei și bunurile în proprietate. Distinsa doamnă ministru Mariana Câmpeanu a pus oamenii pe drumuri și i-a băgat prin hățișul birocratic, de unde mulți nu au mai putut ieși", a precizat Florin Gheorghe.

Deputatul constănțean a ținut să precizeze că aceste măsuri îndreptate împotriva populației vor cântări greu în viitoarele opțiuni de vot, punând în balanță realizările Guvernului Boc în ceea ce privește protecția socială.

"Guvernul Boc, atât de mult hulit de adversarii politici, nu a lăsat românii să moară de foame. Chiar cu măsurile dure luate, au fost create facilitați fiscale pentru cei mai nevoiași. S-a subvenționat gigacaloria, s-au eliminate cheltuielile bugetare inutile, s-au acordat subvenții de hrană sau căldură. Guvernul Boc a adoptat mai multe măsuri sociale decât Guvernul Ponta. Dragi guvernanți, poporul nu doarme. Iar momentul adevărului se apropie. Cifrele umflate în sondaje se vor clarifica din primăvară, când cetățenii vor avea de plătit pentru incompetența voastră. Din nefericire, românii pierd în fiecare zi din acest mariaj contra naturii", a concluzionat Florin Gheorghe.

v v v

La sfârșitul lunii octombrie, mii de constănțeni au fost puși pe drumuri de către Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, fiind obligați să aducă zeci de documente justificative pentru a putea beneficia de ajutorul de încălzire pentru iarna 2013-2014.

Ulterior, la începutul lunii noiembrie, pentru a mai reduce din birocrație, primarul Radu Mazăre a decis să-i scutească de alergat după documente pe constănțenii care primesc ajutor de încălzire doar de la Primărie.

"Eu nu vreau, și nu mi se pare normal, să pun oamenii pe drumuri. De aceea, am dat un ordin prin care persoanele care nu se încadrează în criteriile OUG nr. 70/2011, cu modi-ficările și completările ulterioare, privind acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinței, dar respectă hotărârile Consiliului Local Municipal Constanța privind acordarea de ajutoare de încălzire numai de la bugetul local și primesc 25% sub-venție, să nu mai trebuiască să depună documente suplimentare cerute de Ministerul Muncii, ci aceleași documente ca și iarna trecută, adică formularul de cerere și copie după actele de identitate", spunea Radu Mazăre, la timpul respectiv. 

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.4498 secunde