Administrația publică din Mangalia continuă modernizarea tramei stradale

262

Articole de la același autor

Primăria Municipiului Mangalia a început, ieri, campania de asfaltare integrală pe mai multe străzi din localitate. 


Potrivit reprezentanților adminis-trației publice locale, prima arteră rutieră pe care se intervine este Matei Basarab, din cartierul de case, pe porțiunea cuprinsă între sensul giratoriu și Școala Gimnazială Nr. 1. În această zonă, au loc acțiuni de frezare a asfaltului existent și pregătirea carosabilului, în vederea turnării covorului de bitum. Lucrările se desfășoară alternativ, pe câte un sens de circulație, pentru a nu perturba traficul rutier. Totodată, se intervine cu reparații și plombări pe mai multe străzi din cartierul respectiv, acolo unde asfaltul a fost deteriorat de intervențiile companiilor de utilități sau de temperaturile scăzute din timpul iernii. 


În această perioadă, se va interveni cu lucrări de decopertare, pietruire și asfaltare pe mai multe străzi din Mangalia, printre care Aleea Farului, Sirenei (parțial), Bulevardul Callatis și câteva alei adiacente străzii Negru Vodă. Cu același tip de lucrări se va acționa și pe Aleea OS-uri, în parcarea bl. R1, pe Aleea din fața bl. CMZ, pe strada George Emil Palade (curtea spitalului), precum și pe str. M.I. Dobrogeanu. 


"Campania de asfaltare a demarat încă de la sfârșitul anului trecut, când au fost asfaltate integral mai multe străzi, printre care: George Murnu, Libertății, Petru Maior, Sirenei și Albatros. Din această lună, continuăm procesul de modernizare a tramei stradale, atât cu lucrări de asfaltare, cât și cu reabilitarea trotuarelor, care va începe din toamna acestui an, după finalizarea procedurilor legale de licitație. Pe această cale, ne cerem scuze locuitorilor orașului pentru disconfortul creat pe durata lucrărilor și îi asigurăm că vom interveni în toate zonele cu probleme", a declarat primarul Mangaliei, Cristian Radu. 


El a mai spus că, pe lângă străzile care se asfaltează acum, vor mai fi reabilitate și alte artere rutiere, în cadrul unor proiecte cu bani europeni sau guvernamentali. 


"Vom moderniza trama stradală din stațiunea Saturn, vom racorda la rețeaua de apă-canal, iar apoi vom asfalta mai multe străzi din cartierul Dobrogea II și vom reabilita Piața Republicii. Totodată, asfaltăm integral aproximativ 20 de străzi din Mangalia, în cadrul unui proiect UE, derulat în parteneriat cu Primăria Balcik", a completat Radu Cristian. 


Edilul a precizat că toate aceste proiecte sunt în diferite stadii de evaluare și aprobare, primele lucrări urmând să înceapă în toamna acestui an.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5203 secunde