Administrația Prezidențială marchează Ziua Mondială a Sănătății

124
Administrația Prezidențială marchează Ziua Mondială a Sănătății - ziuasanatatii-1491563751.jpg

Articole de la același autor

Administrația Prezidențială anunță, într-un comunicat transmis astăzi, redacției, că se alătură campaniei "Depression: let's talk" de Ziua Mondială a Sănătății care vizează eliminarea stigmatizării și conștientizarea importanței apelării la ajutor specializat de către persoanele afectate de depresie.


Data de 7 aprilie a fost decretată Ziua Mondială a Sănătății pentru a marca înființarea Organizației Mondiale a Sănătății, în anul 1948. În fiecare an este aleasă o temă care evidențiază o arie prioritară a sănătății publice, în 2017 aceasta fiind depresia.
Conform Organizației Mondiale a Sănătății, mai mult de 300 de milioane de oameni suferă de depresie, iar în ultimii ani s-a înregistrat o creștere semnificativă a numărului acestora.


În România, la finalul anului 2015, figurau aproximativ 42.000 de cazuri noi de îmbolnăvire, țara noastră poziționându-se astfel pe locul 29 din 30 de state incluse în analiză, conform Indicelui de Integrare a Sănătății Mintale.


"Aceste statistici nu reflectă, însă, cu exactitate realitatea, deoarece mulți dintre cei care se confruntă cu depresia nu sunt diagnosticați și nu au acces la tratament", precizează Administrația Prezidențială.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0973 secunde