Administrația locală din Cumpăna sfințește Monumentul "Memorialul Eroilor"

401

Articole recomandate



"România este patria noastră și a tuturor românilor. E România celor de demult și a celor de mai apoi. E patria celor dispăruți și a celor ce va să vie", spunea Barbu Ștefănescu Delavrancea. 
Sub îndemnul acestor cuvinte, Primăria și Consiliul Local Cumpăna au pregătit un eveniment deosebit în An Centenar. Mai exact, sâmbătă, 1 decembrie, începând cu ora 11.30, vor avea loc sfințirea și dezvelirea monumentului "Memorialul Eroilor", amplasat în comuna Cumpăna, Strada Șoseaua Constanței nr. 2 B. 
Acțiunea face parte din calendarul activităților de aniversare a Centenarului, anul 2018 fiind anul omagial al unității de credință și de neam și anul comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918. 
"Administrația publică locală a comunei Cumpăna a dispus construirea acestui monument pentru a comemora toți eroii căzuți în Războiul de Independență, cele două războaie mondiale și războiul pentru reîntregirea țării, beneficiind de sprijinul financiar acordat de Ministerul Culturii și Identității Naționale. Construirea monumentului Memorialul Eroilor în comuna Cumpăna reprezintă un gest de onoare și de fidelitate pentru memoria celor care s-au sacrificat față de trecutul, prezentul și viitorul nostru", au transmis reprezentanții administrației publice locale Cumpăna.  




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.778 secunde