Administrația locală construiește o grădiniță nouă la Eforie Nord

550
Administrația locală construiește o grădiniță nouă  la Eforie Nord - eforieplangradinitaeforie-1502114654.jpg

Articole de la același autor

Mămicile din Eforie Nord au un nou motiv de bucurie după ce Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene a aprobat pe lista de finanțare prin Programul Național Dezvoltare Locală 2017-2020 construirea unei grădinițe cu program prelungit. Valoarea alocată din bugetul de stat pentru acest obiectiv se ridică la suma de 4.578.993 lei. 

Potrivit primarului orașului Eforie, Robert Șerban, grădinița urmează să fie realizată pe un teren în suprafață de 3.700 mp, situat în Eforie Nord, b-dul Alexandru Lapușneanu, nr. 77. Concret, se va construi o clădire nouă cu parter și etaj și va cuprinde săli de clasă, săli de dormit, zona de luat masa, cabinet medical, bucătărie, vestiare, grupuri sanitare, spații de depozitare, spălătorie-uscătorie, spațiu tehnic și birouri. În exterior, vor fi amenajate locuri de joacă cu leagăne, zona de relaxare, zona de parcare și platforma de acces. 

"Construirea unei grădinițe cu program prelungit în orașul Eforie este una dintre prioritățile administrației publice locale, fiind necesară populației, întrucât, în prezent, în Eforie Nord, există o singură grădință de stat cu program normal, cu o capacitate de 75 de copii, situată în aproprierea Școlii Gimnaziale nr.1. Grădinița va fi amplasată la vest de strada Traian pentru a deservi familiile care locuiesc în jurul noului cartier. Conform recensământului din 2011 în categoria de vârstă 0-5 ani se încadrau 495 de copii, populația din Eforie Nord fiind mai numeroasă decât cea din Eforie Sud, fapt pentru care mai mult de jumătate din copii vor fi din Eforie Nord, minim 247 de copii. Primăria Eforie consideră că educația copiilor mici este foarte importantă la nivel local și apoi național, iar esențială este prima integrare în sistemul de învățământ al unui copil și o primă abordare a conceptului de relaționare", a spus edilul Robert Șerban. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5117 secunde