Stelian Ion şi planurile sale în primele şase luni după ce preia conducerea Primăriei Constanţa

1583
Stelian Ion şi planurile sale în primele şase luni după ce preia conducerea Primăriei Constanţa - fondstelianionlaprimarie-1600002157.jpg

Articole de la același autor

Candidatul pentru funcția de primar al Constanței din partea Alianței USR-PLUS, Stelian Ion, a organizat, ieri, o conferinţă de presă în faţa instituției unde speră să muncească în următorii patru ani. Mai exact, în fața Primăriei Constanţa, alături de el fiind candidații pentru funcțiile de consilieri locali ai alianței.

Printre altele, în cadrul întâlnirii cu presa, s-a discutat despre planul de acțiune în primele șase luni de mandat.

„Am așteptat 20 de ani să vină cineva să schimbe ceva în Constanța și nu s-a întâmplat nimic. Am ajuns un oraș subdezvoltat! Pentru că am văzut că nu se întâmplă nimic, am decis ca împreună cu colegii mei să facem pasul spre politică. Dacă vreți să schimbăm pe termen lung lucrurile, trebuie să ne implicăm cu toții”, a declarat Stelian Ion.

În acest context, el a atras atenţia că actuala administraţie este coruptă, cei de la PSD fiind mână în mână cu cei de la PNL.

Stelian Ion a spus că, în primele luni după ce va prelua primăria, va cere un audit pentru a se cunoaşte cu adevărat situaţia financiară şi nu numai a instituţiei. De asemenea, el a spus că va reorganiza serviciul juridic astfel încât să fie recuperate terenurile din dosarul retrocedărilor.

Totodată, a mai adăugat că, imediat ce va prelua conducerea Primăriei Constanţa, se va analiza cum s-au dat toate PUZ-urile în Constanţa astfel încât să se vadă unde s-a greşit de-a lungul timpului.

Printre altele, Stelian Ion a mai precizat că în mandatul său de primar are în vedere o guvernare locală eficientă, astfel că va urmări respectarea legii, a principiilor de eficiență, eliminarea corupției, transparentizarea instituției și implicarea constănțenilor în luarea deciziilor.

„Este necesar un audit organizațional pe baza căruia vom decide asupra reorganizării departamentelor, a elaborării unor proceduri de lucru. Angajările se vor face pe baze meritocratice. Vom scăpa de hârțoage și vom digitaliza instituția. De asemenea, avem în vedere organizarea celui mai bun departament juridic, iar digitalizarea și transparentizarea vor diminua semnificativ corupția.

Vom reface site-ul instituției, vom transmite live ședințele de consiliu local și pe cele ale comisiilor de specialitate, într-o calitate bună a imaginii și sunetului, vom publica toate contractele și plățile efectuate, pe stadii de execuție. Dezbaterile importante vor avea la bază dezbateri și consultări publice reale. În plus, vom adopta și implementa proiectul referitor la bugetul participativ”, a mai spus Stelian Ion, care se află la poziţia nr. 8 pe buletinul de vot.

Mai multe detalii despre Programul Alianței USR-PLUS „Constanţa renaşte” aflați de pe site-ul www.stelianion.ro.



(Comandat de Partidul Uniunea Salvaţi România, publicat de Cuget Liber, Cod Mandatar Financiar 21200251)




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5599 secunde