Constănțenii, revoltați că se distrug rădăcinile teilor de pe Bulevardul Tomis. "Opriți această nouă barbarie!"

Miercuri, 08 Iulie 2020, 11:29
920
Reprezentanții Primăriei Constanța efectuează, astăzi, mai multe operațiuni în cadrul lucrărilor de lărgire a Bulevardului Tomis, lucrări ce fac parte dintr-un proiect cu fonduri europene.    


În acest context, am fost sesizați la redacție de mai mulți constănțeni oripilați că se distrug copacii de pe marginea drumului, în speță, teii. 
 
"Se taie rădăcinile teilor pe Bulevardul Tomis pentru amplasarea bordurilor. Am trimis sesizare și la Garda de Mediu, am sesizat și Poliția Constanța, o să sesizez și Poliția Locală. La aceste moment, se lucrează în continuare: se taie rădăcinile teilor cu drujba, lărgindu-se drumul, apoi se montează borduri și se asfaltează. Menționez că voi sesiza și Poliția Locală Constanța. Vă rugăm frumos, faceți ceva și opriți această nouă barbarie asupra copacilor, după aceea de toaletare sălbatică", a transmis redacției Iulia Vucmanovici.   
Ea a mai precizat că teii nu sunt orice copaci, iar cei de la Garda de Mediu nici nu știau că se fac asemenea lucrări în Constanța.


"Mi se pare inadmisibil! Deja ne sufocăm în acest oraș. Străzile sunt pustii, lipsite de copaci. Singurele rămase verzi sunt micile străduțe din jurul Pieții Griviței. În ceea ce privește lărgirea, ea este infimă. Pentru jumătate de metru se sacrifică copacii. Sacrificați în sus, sacrificați în jos, ei vor muri, așa cum s-a întâmplat cu ulmii din fața Universității București, recent", a mai spus constănțeanca. 
Rămâne de văzut ce se va întâmpla și ce soluții se pot găsi pentru ca teii să nu fie afectați și, în același timp, să continue și lucrările de modernizare a Bulevardului Tomis din Constanța, acolo unde ar urma să se amenajeze inclusiv piste de biciclete. 


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3433 secunde