Senatul a decis:

Activitatea de voluntariat va fi considerată experiență profesională

94
Activitatea de voluntariat  va fi considerată experiență profesională - activitateadevoluntariatvafi-1392741331.jpg

Articole de la același autor

Senatorii au adoptat o nouă Lege a voluntariatului, potrivit căreia activitatea de voluntariat va fi considerată experiență profesională sau în specialitate dacă aceasta este realizată în domeniului studiilor absolvite.
Senatul a adoptat, în calitate de primă Cameră sesizată, o inițiativă legislativă inițiată de un grup de parlamentari PSD, PNL, PC și UNPR.
Potrivit proiectului, prin care va fi abrogată Legea Voluntariatului adoptată în anul 2001, voluntarii vor putea primi din partea organizației gazdă un certificat de recunoaștere a competențelor dobândite prin voluntariat.
Inițiatorii precizează, în expunerea de motive la propunerea legis-lativă, că, potrivit ultimului Eurobarometru, din 2010, România are aproximativ 4,4 milioane de voluntari, respectiv 20 la sută din populația țării, având una dintre cele mai scăzute medii de implicare în comunitate din Europa.
Potrivit aceluiași studiu, media europeană de implicare în activități de voluntariat ajunge la 40 la sută, culminând cu Norvegia, unde 80 la sută din populație se implică în activități de voluntariat.
Autorii proiectului precizează că echivalentul contribuției financiare a voluntariatului la PIB atinge, în state precum Austria, Olanda și Suedia, între 3 și 5 la sută din PIB. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3462 secunde