"Acordul de la Minsk este un pas pozitiv"

111

Articole de la același autor

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat că Acordul de la Minsk reprezintă "un pas pozitiv, dacă e implementat strict și ostilitățile se încheie duminică".

"Aștept cu nerăbdare rezultate concrete", a adăugat Aurescu pe contul de Twitter a Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Totodată, într-un comunicat de presă, MAE apreciază că înțelegerea rezultată în urma întâlnirii de la Minsk reprezintă un prim pas în vederea detensionării situației de securitate din sud-estul Ucrainei și în direcția soluționării crizei din Ucraina.

"În cazul aplicării cu strictețe a prevederilor sale, mai ales a deciziei de implementare a încetării focului, începând cu 15 februarie, de o manieră necondiționată și cuprinzătoare, înțelegerea de la Minsk de astăzi poate facilita îmbunătățirea situației de securitate", se arată în comunicatul amintit. 


MAE subliniază că va urmări "cu toată atenția" ca înțelegerile să fie implementate "neîntârziat, integral și necondiționat" astfel încât să fie în măsură să producă rezultate concrete în teren, "creând perspectiva pentru un proces politic amplu de soluționare a crizei din Ucraina". 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 13 Februarie 2015
Stire din Eveniment : Atenționare MAE! Epidemie de holeră
Pagina a fost generata in 0.8442 secunde