€ 4.734
£ 5.2448
$ 4.2129

Mai multe ştiri online:

A început curățenia de sărbători în PSD. Gabi Stan și Eduard Martin, dați afară din partid

Ştire online publicată Marţi, 15 Decembrie 2015. Autor: Cosmin ZAPOROJAN
Eduard Martin
A început curățenia de sărbători în PSD. Gabi Stan și Eduard Martin, dați afară din partid - eduardmartin-1450117286.jpg
Gabriel Stan
A început curățenia de sărbători în PSD. Gabi Stan și Eduard Martin, dați afară din partid - gabistan1-1450117307.jpg
PSD Constanța i-a exclus, ieri seară, din partid pe Gabriel Stan, viceprimar al municipiului Constanța, și Eduard Martin, deputat de Constanța. Cei doi, lideri cu greutate pe vremea când Mazăre și Constantinescu păstoreau partidul, au fost excluși de Biroul Permanent Județean al PSD Con-stanța după ce DNA i-a trimis în judecată în dosarul Polaris.

Procurorii îl acuză pe Eduard Martin, asociat al S.C. POLARIS M HOLDING S.R.L, deputat în Parlamentul României, de compli-citate la abuz în serviciu și dare de mită, în timp ce viceprimarul Gabriel Stan a fost trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

În urma acestei decizii de excludere, Gabriel Stan își va pierde postul de viceprimar al Constanței dar și mandatul de consilier local, urmând ca aleșii locali să desemneze prin vot un nou secund la conducerea Primăriei Constanța. Primarul Decebal Făgădău anunțase de săptămâna trecută că Gabi Stan se află în concediu de odihnă, urmând ca în momentul în care se întoarce la serviciu să aibă o discuție cu el dacă să mai rămână sau nu în acest post.

v v v

Anchetatorii susțin că în perioada 2008-2014, inculpatul Mazăre Radu Ștefan, cu ajutorul inculpatului Strutinsky Sorin Gabriel, a primit de la S.C. POLARIS M HOLDING S.R.L., al cărei asociat și administrator în fapt era inculpatul Martin Eduard Stelian, peste 7 milioane de euro, pentru că a asigurat acesteia câștigarea unei licitații organizate de Primăria Constanța pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a orașului.

„Principalul răspunzător pentru nerespectarea prevederilor legale și crearea, în consecință, a acestui prejudiciu a fost primarul Mazăre Radu Ștefan. Alături de acesta, la comiterea faptei au mai participat inculpații Stan Gabriel Marius, Tolea Tudorița, Harpalete Doru Aurelian, Mutalâp Ghiulnihal, Pavel Alina, Oprea Sorina Laura, angajați ai Primăriei care, prin încălcarea mai multor dispoziții legale, au permis încheierea contractului de salubrizare la un preț supraevaluat”, se mai arată în rechizitoriu.

În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile ce aparțin inculpaților.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu propunere de a fi menținute măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 1.0737 secunde