A doua ediție a Școlii TSD de la Neptun. Liderii îndeamnă la UNITATE

344
Prima zi a Școlii Politice de vară a Tineretului Social Democrat, care se desfășoară la Neptun, a debutat cu discursurile liderilor de la nivel central și local, și s-a încheiat cu cel al președintelui PSD, Liviu Dragnea, care i-a îndemnat pe tineri să nu se dea bătuți în fața forțelor "din interior și exterior" cu care se luptă guvernanții, care vor duce până la capăt programul de guvernare.

Nu au lipsit miniștri ai cabinetului, europarlamentari, parlamentari, între aceștia fiind Lia Olguța Vasilescu, Ioana Bran, Eugen Teodorovici, Victor Negrescu, Ioan Mircea Pașcu, Gabriela Zoană, Ecaterina Andronescu, Șerban Nicolae, Gabriela Crețu, Claudiu Manda.

"Vrem să comunicăm mai bine", a declarat în deschiderea evenimentului liderul TSD Constanța, Nicu Roșu. "Unul dintre cele mai importante roluri ale noastre este acela de a crea un incubator de culturalizare politică unde să ne perfecționăm, să învățăm, și atunci când avem funcții de conducere, să nu dezamăgim și să dăm un bun randament. (...) Vreau să construim împreună viitorul. Nu degeaba sângele e roșu și inima e pe stânga", a spus Roșu.

În continuare, Adrian Rândunică, secretar general al TSD, le-a adus aminte colegilor săi de momentul 2015, când această echipă a preluat conducerii organizației de tineret a partidului. "Fiecare coleg al nostru își face treaba foarte bine în județul său. Atunci a pornit acest vis al nostru - această echipă bine închegată. Suntem la un moment de cumpănă, de raport. Am învățat de la seniorii noștri că pentru noi, ca și tineri, este extrem de important să nu ne negociem visurile, să nu ne vindem visurile și să fim mândri de ceea ce realizăm", a spus Rândunică, care a mulțumit conducerii PSD pentru "cei mai mulți" aleși locali, parlamentari, secretari de stat, dar și miniștri care sunt tineri.

Președintele TSD, Gabriel Petrea, a făcut un apel la unitate, în anul Centenar, care ar trebui să unească atât societatea cât și scena politică românească.

"Noi ne-am asumat, în urma congresului și în urma câtorva clipulețe care au apărut după congres, că vom investi mai mult în educație și că vom încerca să ne depășim momentele de rătăcire pe care le avem în fața camerelor de filmat, să ne pregătim mult mai bine și să devenim mult mai buni în cea ce facem. (...) În anul Centenarului, care ar trebui să ne unească, (...) trebuie să avem încredere în viitor, pentru că noi suntem viitorul și, dacă îl construim așa cum trebuie, nu poate să sune decât bine. (...) Trebuie să avem încredere în stânga românească și în proiectele pe care le pregătim pentru societate în general. Am demonstrat în aceste luni de guvernare că suntem capabili să ducem la îndeplinire mai multe proiecte despre tineri", a spus Petrea.

La capitolul "încredere în PSD", Petrea crede că tinerii din PSD trebuie să fie mai atenți la ceea ce comunică. "Este foarte important ca societatea să audă despre rezultate și munca noastră. Trebuie să fim uniți, să nu mai fim dezbinați de atâta ură, și noi trebuie să fim exemplul schimbării în societate. Noi practic am început de ieri campania electorală și cred că trebuie să avem un mesaj foarte clar pentru generația pe care o reprezentăm", a adăugat el.

Liderul TSD și-a exprimat convingerea că, dacă fiecare dintre tineri pune o cărămidă "la marea construcție a TSD", vor avea succes și în 2019 și în 2020. "Și țineți minte trei cuvinte... Votul este sentimental", a adăugat el.

Secretarul general al PSD, Marian Neacșu, consideră că tinerii din PSD ar trebuie să se afle într-o permanentă campanie.

"Îmi doresc ca această campanie, care a început ieri, să nu se termine mâine și să nu se termine de fapt niciodată, pentru că voi aveți în primul rând datoria să fiți permanent în campanie. Trebuie să fiți cel mai important vector de imagine al partidului nostru, aveți obligația asta", a subliniat Neacșu, care l-a calificat pe Gabriel Petrea ca fiind mai performant față de predecesorii lui.

El a mai spus că posturile și funcțiile obținute de tineri "trebuie acoperite de fapte" și i-a îndemnat pe reprezentanții TSD să se implice foarte serios în zona de comunicare virtuală, zonă în care PSD "suferă". "Să nu uitați două lucruri - că sunteți tineri și că sunteți tineri politicieni", a fost mesajul final dat școlii TSD de Marian Neacșu.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, i-a îndemnat vineri seara pe tinerii social-democrați să se informeze mai bine despre cum acționează "unii miliardari în unele țări", cum ar fi și țara noastră, denunțând astfel "forțe din interior și din afară" cu care "se bate" PSD pentru a crește nivelul de trai al românilor.

"Da, românii vor să muncească, dar vor să aibă și salarii mari, pentru că și ei au copii, așa cum au și europenii și ei vor pentru copiii lor o școală bună, o educație bună, să aibă posibilitatea să plece în concediu cu copiii lor, să aibă posibilitatea să simtă și să guste viața (...). Și pentru asta ne batem cu niște forțe mari, și dinăuntru și din afară. Nu sunt povești. În afară de conversațiile pe Facebook, pe care e bine să le aveți, mai citiți și alte articole interesante, știri interesante despre ce se întâmplă în lume, despre cum sunt implicați unii miliardari în unele țări și câte miliarde cheltuie, ce fac în America, ce-au făcut și la noi, ce-au făcut și în alte țări și să încercați să înțelegeți că numai cunoașterea vă va ajuta să fiți puternici în acest război în care suntem împreună - suntem o echipă. Câteodată șchiopătează la oamenii fără caracter, la oamenii mincinoși. Și noi am avut și mai avem - e un partid mult prea mare ca să nu avem așa ceva. Vestea bună e că sunt foarte puțini în comparație cu sutele de mii de membri pe care îi avem", a afirmat Dragnea.

Potrivit acestuia, "a venit vremea" să iasă în față "avocații" creșterii, ai dezvoltării, traiului mai bun, ai veniturilor mai mari.

El a apreciat că este "foarte frumoasă" expresia "sărac, dar cinstit", pe care nu o critică, dar a pledat pentru un nivel mai mare de trai pentru tineri, pentru români, apreciind că această paradigmă nu mai este necesară.

"Da, este foarte frumoasă expresia 'sărac, dar cinstit' și nu o critic. Dar haideți să ne gândim: dacă un tânăr sau cineva își ia o mașină devine necinstit? Dacă un tânăr își face o casă, devine necinstit? Dacă își întemeiază o afacere, nu mai este cinstit? Dacă obține profit, nu mai este cinstit? Dacă vrea să-și dezvolte afacerea, nu mai este cinstit? De ce trebuie să stăm noi în această paradigmă? De ce această societate urmărește să fie învrăjbită și radicalizată numai când e vorba despre români? Dacă e vorba despre vreo companie străină...", a afirmat Dragnea. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.3891 secunde