12 candidați s-au înscris, oficial, în cursa pentru fotoliul de președinte al României

1776
12 candidați s-au înscris, oficial, în cursa pentru fotoliul de președinte al României - a1e95b7d953b84c8f0c03a8a933f1169.jpg
Vineri, 23 octombrie, ora 24.00, a fost ultima zi de depunere a candidaturilor pentru man-datul de șef al statului. Potrivit calendarului electoral, cu cel mai târziu 30 de zile înainte de data alegerilor are loc depune-rea candidaturilor la Biroul Electoral Central (BEC), acțiune ulterior căreia are loc și comunicarea, tot către BEC, a semnelor electorale.
Potrivit site-ului oficial al BEC, în cursa pentru prezidențialele de anul acesta s-au înscris, oficial, 12 candidați. Dintre aceștia, trei sunt candidați independenți, și anume Sorin Mircea Oprescu, Constantin Ni-nel Potîrcă și Gheorghe-Eduard Manole. Alături de aceștia, în cadrul alegerilor prezidențiale din 22 noiembrie se vor "lupta", în ordinea în care ei figurează pe site-ul BEC-ului, George Crin Lau-rențiu Antonescu (PNL), George Becali (PNG-CD), Kelemen Hunor (UDMR), Corneliu Vadim Tudor (PRM), Mircea-Dan Geoană (PSD-PC), Traian Băsescu (PD-L), Ovidiu-Cristian Iane (Partidul Ecologist Român), Remus-Florinel Cernea (Partidul Verde) și Constantin Ro-taru (Partidul Alianța Socialistă). Cele 12 candi-daturi la președinție tota-lizează 8.388.419 semnături de susținere.
În ceea ce privește aspiranții la mandatul de președinte a căror candidatură a fost respinsă de BEC din diverse motive, conform informațiilor furnizate pe pagina web a biroului, numărul lor se ridică la 15.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5618 secunde