SUA / Lansarea "The Interview", un succes. Scandalul din jurul filmului i-a făcut curioși pe americani

91
SUA / Lansarea
Filmul The Interview, în care este descrisă asasinarea liderului nord coreean Kim Jong Un, a fost difuzat în peste 300 de cinematografe din Statele Unite. Mii de americani au stat la coadă pentru a vedea producția care a cauzat un scandal internațional. Până acum, Coreea de Nord nu a comentat decizia de difuzare a peliculei, dar o reacție a venit din partea Rusiei, care a luat apărarea aliaților săi comuniști de la Phenian, potrivit Digi24.ro.
Cinematografele care au decis să înfrunte riscul unui atac nord-coreean și să difuzeze filmul The Interview au avut de câștigat: sălile au fost pline până la refuz. Mulți spectatori au spus că au venit doar din curiozitate, dar și pentru a apăra libertatea de exprimare.
"Este unul dintre cele mai dezbătute filme pe internet și chiar am vrut să văd despre ce e toată tevatura", a spus unul dintre spectatori.
"Îmi dau seama de ce unii au spus că este foarte insultător, dar este doar comedie, așa că mi-a plăcut", a adăugat un altul.
Sony Pictures a distribuit filmul și pe internet, dar doar în Statele Unite. Până acum, Coreea de Nord nu a avut nici o reacție la decizia companiei americane de a lansa filmul, dar în schimb, critici au venit de la Moscova.
"În principiu, ideea acestui film a fost atât de agresivă și scandaloasă încât reacția Coreei de Nord și a altora este de înțeles", a spus Alexander Lukașevici, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe.
The Interview prezintă povestea a doi jurnaliști care au fost angajați să-l asasineze pe liderul nord-coreean Kim Jong-un. Regimul de la Phenian a considerat filmul un act de război. Pentru a opri lansarea producției, hackerii nord-coreeni au spart serverele Sony.
Inițial, compania americană a decis să anuleze lansarea, deoarece marile lanțuri de cinematografe și-au retras sprijinul. Dar tot scandalul a atras atenția a mulți oameni, de pe toată planeta. Drept dovadă, The Interview a devenit rapid unul dintre cele mai piratate filme de pe internet.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 29 Noiembrie 2014
Stire din Cultură-Educație : Premierele cinematografice ale săptămânii
Miercuri, 19 Noiembrie 2014
Stire din Cultură-Educație : Filmul de miercuri, în Club Doors
Pagina a fost generata in 1.6779 secunde