Revolta lui Bendeac. Antena 1 îl amendează pentru fiecare postare pe Facebook

227
Revolta lui Bendeac. Antena 1 îl amendează pentru fiecare postare pe Facebook - bendeac-1382279767.jpg
Revolta lui Mihai Bendeac împotriva politicii editoriale a Trustului Intact și susținerea vehementă de către acesta a dreptului la liberă exprimare în emisiuni de televiziune și pe scenă, i-au adus acestuia nu doar interzicerea pe ecrane a emisiunii "iComedy", dar se pare că îi vor face și o impresionantă gaură în buget. Mihai Bendeac a anunțat printr-un comunicat postat pe pagina sa de socializare că, în urma postărilor de pe Facebook din această săptămână, a primit o serie de notificări de penalități.

"(...) pentru postările mele pe Facebook din această săptămână, am primit notificări de penalități. Cam 3.000 euro postarea... Atât costă libera exprimare în România", a scris Mihai Bendeac.

În condițiile în care actorul a avut nu mai puțin de 14 postări care au avut ca subiect îndepărtarea sa din emisiunea "iComedy", un calcul simplu arată că acesta ar avea de dat Trus-tului Intact suma de 42.000 euro.

Bendeac expune și soluțiile sale pentru a nu se ajunge la proces:

"1. Antena renunță la clauzele abuzive din contract, care încalcă grav și flagrant Drepturile Omului, și îmi oferă deplină libertate de exprimare.

2. Antena renunță la presiuni și amenințări, solicitând rezilierea amiabilă a contractului. În acest caz, sunt decis să nu mai pronunț niciodată numele persoanelor ce țin de acest trust. Numai că, în acel caz, VA FI OPȚIUNEA MEA. Nu va reprezenta o cenzură neconstituțională", a spus el.

Însă, până se va ajunge la o soluție, Mihai Bendeac se declară "prizonier".

De ce l-au dat afară

În cadrul aceluiași comunicat de presă, actorul lămurește motivul pentru care conducerea Antenelor a decis să îi interzică apariția pe post.

"S-a înoculat ideea că refuzul meu de a participa în continuare la proiectul iComedy, proiect ce îmi aparține, se datorează exclusiv refuzului conducerii postului de a mi se permite să-i invit în studio pe Radu Banciu sau Silviu Mănăstire. Nimic mai neadevărat. Menționez că nu-l cunosc personal nici pe domnul Banciu, nici pe domnul Mănăstire. Iar această interzicere a fost doar picătura ce a umplut paharul. Revolta mea a apărut în momentul în care am primit, din partea Antenei 1, o listă cu persoanele ce nu trebuie să fie parodiate. Momentan, nu pot face publică lista. Și nici nu știu dacă o voi face publică vreodată", a explicat Mihai Bendeac.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 14 Septembrie 2013
Stire din Monden : O nouă idilă în lumea mondenă autohtonă
Sâmbătă, 27 Aprilie 2013
Stire din Monden : Bendeac s-a însurat!
Pagina a fost generata in 2.5956 secunde