Recunoaștere mondială pentru echipa ASPROGAST, condusă de Nejloveanu

692
Recunoaștere mondială pentru echipa ASPROGAST, condusă de  Nejloveanu - d237300c51703c724af3c76474828fb2.jpg
Campionatul Mondial de Gastronomie – eveniment așteptat de toți cei care vor să atingă marea performanță, se organizează din patru în patru ani de către Vatel Club, Luxexpo și Villeroy&Boch. Marele Ducat al Luxembourgului a fost pentru bucătari și cofetari gazda celei de a XI-a ediții în perioada 20-24 noiembrie.
Competiția gastronomică este de nivel mondial și este acreditată de către Federația Mondială a Asociațiilor Bucătarilor Șef (WACS), autoritatea mondială în materie de artă culinară.
În ciuda crizei economice globale și a dificultăților financiare, peste 2.400 de maeștri ai artei culinare, bucătari și cofetari, reprezentând 53 de națiuni, s-au întrecut în această grandioasă competiție.
Nou intrată în WACS ca membru asociat, ASPROGAST-România, avându-l președinte pe ing. Niculae Nejloveanu - maestru în arta culinară, și vicepreședinte dr. ing. Gabriela Berechet, a sosit la această competiție cu două echipe: echipa regională ASPROGAST formată exclusiv din doamne bucătar și cofetar și, pentru respectarea principiului egalității de gen, echipa de Gastronomie colectivă ASPROGAST, formată exclusiv din bărbați bucătar.
Echipa regională ASPROGAST a câștigat medalia de bronz, iar cofetarul echipei, maestra Carmela Dragomir, a reușit să câștige medalia de aur cu o creație în zahăr "Frumoasa și Bestia" și o medalie de argint cu o altă creație în zahăr "Alice în Țara minunilor".
Și pentru că a fost singura echipă de femei prezentă la această competiție, iată care a fost componența: Carmela Dragomir, maestru cofetar de la Delice International din Câmpina, Irina Hriapca, maestru în arta culinară, bucătar șef la Complexul de agrement "Ciric" din Iași, Petronela Ciubotaru, maestru în arta culinară, bucătar șef la Poiana Izvoarelor din Vatra Dornei, și Maria Popa, maestru în arta culinară, instructor gastrotehnică la Compania de Investiții pentru Turism.
Câștigător absolut la punctaj al cupei Villeroy&Boch la această ediție a fost echipa din Singapore!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 02 Decembrie 2010
Stire din Monden : Cum sa-l faci sa nu te insele
Pagina a fost generata in 2.443 secunde