"Moșule, ce tânăr ești!" le aduce două milioane euro!

Marţi, 15 Octombrie 2013, 14:15
319
La 14 ani de când a lansat alături de Andreea Bălan hitul "Moșule, ce tânăr ești!", Andreea Antonescu se va umple de bani.

Aproximativ două milioane euro este suma pe care Andreea Antonescu și tatăl fostei sale colege din André, Săndel Bălan, au de luat la 14 ani de când s-a lansat hitul amintit.

Casa de discuri a demonstrat cu acte că piesa nu este un plagiat, așa cum s-a crezut atâta timp.

Pentru că, la acea vreme, piesa trupei André a fost suspectată că ar fi un plagiat după un cântec grecesc, vedeta, care a scris versurile cântecului, nu a încasat niciun ban din drepturile de autor. În aceeași situație s-a aflat și Săndel Bălan, tatăl fostei sale colege de trupă, Andreea Bălan, cel care a compus linia melodică. În toți acești ani, Uniunea Compozitorilor și Muzico-logilor din România (UCMR) a colectat banii pentru difuzarea piesei la radiouri, televiziuni, în restaurante și alte spații publice, dar nici Andreea Antonescu, și nici Săndel Bălan nu s-au putut apropia de ei. Acum câteva luni, casa de discuri Roton, căreia cei doi i-au cedat drepturile de autor, și-a pus ambiția să facă lumină în acest caz, considerat în anul 1999 drept unul dintre cazurile de plagiat grosolane.

Reprezentanții casei de discuri l-au contactat pe compozitorul grec al piesei "Izitas", interpretată de Kathy Garby, considerată sursă de inspirație pentru artiștii noștri.

"Compozitorul grec se numește Kostas Tournas. Am luat legătura cu el și i-am trimis piesa. Mi-a spus că există câteva elemente asemănătoare, dar că nu conduc la acuzații de furt. Sunt multe piese care seamănă între ele, dar pot fi asemănări involuntare", a declarat un reprezentant al casei de discuri Roton.

După ce au intrat în posesia documentului care dovedea originalitatea piesei, casa de discuri a făcut demersurile în instanță pentru a recupera banii blocați de UCMR, la mijlocul lunii noiembrie având loc o nouă înfățișare în proces, scrie click.ro. 

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 1.7213 secunde