Mașinile vor avea un nou sistem de frânare, din 2020

1483
Mașinile vor avea un nou sistem de frânare, din 2020 - masinitrafic34567654345678765434-1550045986.jpg
Patruzeci de state, printre care și cele din Uniunea Europeană și Japonia au semnat un proiect de acord ONU, care prevede ca, din 2020, toate autoturismele și autoutilitarele noi să aibă sistem de frânare automat. Proiectul ar urma să fie aprobat în luna iunie, iar obligativitatea va fi instituită doar pentru mașinile noi, nu și pentru cele aflate deja în circulație. 


"Mașinile vor fi echipate cu un senzor care va detecta vehiculele din față și pietonii și, în cazul în care mașina deteactează că șoferul nu întreprinde nicio acțiune, îl avertizează. Dacă tot nu reacționează, mașina va frâna automat", afirmă Jean Rodriguez - purtător de cuvânt ONU pentru Europa.

Sistemul se va activa la viteze de până la 60 de kilometri pe oră și este destinat condusului în orașe. Oficialii țin să precizeze că, totuși, controlul final va fi al șoferului.

"Este o funcție automatizată, dar, atunci când vorbim în jargonul automatizării, sunt 5 niveluri la mașinile autonome. Acesta ar fi între nivelul doi și nivelul 3", precizează Jean Rodriguez, purtător de cuvânt ONU pentru Europa.

În jur de 20 de milioane de mașini noi vor fi echipate în fiecare an cu sistemele automate de frânare. Iar asta va reduce semnificativ numărul de accidente și de victime.

"Se estimează o reducere a accidentelor de 37-40% și asta ar duce la salvarea unor vieți. Ne-am uitat pe cifrele din Uniunea Europeană și vorbesc de Uniunea Europeană pentru că a sprijinit acest proiect de lege, ei bine, doar în UE, în 2016, au murit în accidente urbane 9.500 de oameni", spune Jean Rodriguez - purtător de cuvânt ONU pentru Europa.


Nu au fost oferite informații despre costul noilor sisteme și în ce fel va afecta acesta prețul final al mașinilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5534 secunde