Madonna și Michael Jackson, la propriul jubileu

331
Madonna Louise Ciccone s-a născut pe 16 august 1958 în Michigan, iar Michael Joseph Jackson, 13 zile mai târziu și la o distanță de 450 de kilometri, în Indiana.
La mijlocul anilor ’80, cei doi artiști au devenit regi ai muzicii la nivel mondial, Jackson cu celebrul "Thriller" (peste 50 de milioane de exemplare vândute) și Madonna cu "Like a virgin", un cocteil de provocare, sex și religie care s-a dovedit a fi câștigător și durabil.
Însă, odată cu eșecul lui Michael Jackson, Madonna este cea care a reușit să rămână în industria muzicală, "să se reinventeze", a declarat Geoff Mayfield, cel care se ocupă de topurile publicate de revista muzicală Billboard. După ce a vândut peste 200 de milioane de albume, "fata materialistă" a semnat, în 2007, un contract pe o perioadă de zece ani ce acoperă toate aspectele activității sale artistice, evaluat la suma de 120 de milioane de dolari.
De cealaltă parte, Michael Jackson, cel care a vândut la fel sau poate chiar mai multe materiale discografice decât Madonna, s-a confruntat cu probleme mai bine de zece ani, fiind implicat într-un proces de pedofilie. "El este exemplul perfect al unei persoane celebre distruse de nivelul gloriei la care a ajuns", potrivit lui Thompson. Totuși, rămâne moștenirea muzicală: în 2008, Jackson a vândut, în SUA, 627.000 de exemplare ale unei versiuni remasterizate a materialului discografic "Thriller".
Pe de altă parte, Madonna a vândut 612.000 de exemplare ale celui mai recent album al său, "Hard Candy", care ocupă primele locuri în clasamentele americane. Mamă a trei copii, dintre care unul este adoptat din Malawi, Madonna urmează să își sărbătorească a 50-a aniversare alături de prietenii săi, la locuința ei din estul Londrei, potrivit Daily Mail.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 5.0457 secunde