Horia Brenciu, despre repetițiile la "My Fair Lady":

"Mă trezesc cu ariile, mă culc tot cu ariile, le visez, iau masa cu ele!"

254


În curând, povestea florăresei Elizei Doolittle și a profesorului fonetician Henry Higgins va prinde din nou viață pe scena sălii Epika, din București. Fie că este vorba despre interpretarea muzicală, despre actorie sau despre mișcare scenică, "My Fair Lady" înseamnă pentru artiști multe ore de repetiții, fiecare scenă disecată în amănunt și multă precizie. 


Horia Brenciu, una dintre noutățile acestui sezon, spune că s-a simțit privilegiat de propunerea de a-l interpreta pe morocănosul fonetician britanic și în ultimele luni a muncit foarte mult, atât alături de colegi și de regizorul Răzvan Ioan Dincă pentru a prinde toate nuanțele personajului, dar și acasă, unde profesorul Higgins a devenit parte din familia sa. 
"Mă trezesc cu ariile, mă culc tot cu ariile din «My Fair Lady»! Le visez, iau masa eu ele, fac duș cu ele, numai la ele mă gândesc. Copiii mei știu că atunci când tata se ceartă singur, în camera lui, își repetă doar rolul. De când mi s-a oferit partitura asta, n-am mai lăsat script-ul din mână, asta și pentru că mi-am dorit să ajung la nivelul artistic al colegilor mei: Adrian Nour, Ernest Fazekas, Irina Baiant, Ana Maria Georgescu, Anca Țurcașiu și mulți alții... Pe lângă asta, exigența lui Răzvan Ioan Dincă, regizorul producției, este proverbială. Și dacă mai adaug și discuțiile muzicale pe care le am cu Daniel Jinga, ei bine, am tot atâtea motive să încerc să mă autodepășesc", spune Brenciu. 


În plus, el vorbește și despre faptul că între el și Anca Țurcașiu, care o interpretează pe mama lui, există multe momente amuzante de fiecare dată. 


"Trebuie să recunosc că ipostaza de mamă din «My Fair Lady» este o provocare atât pentru ea, cât și pentru mine. Încă de la prima repetiție, personajul dnei Higgins i-a ieșit perfect Ancăi. Sper să fie la fel de incitant și pentru spectatori și îi invit pe toți să ia parte la această frumoasă poveste a noastră, începând din 21 martie", încheie artistul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 05 Septembrie 2018
Stire din Diverse : Tarky, revenire spectaculoasă în showbiz
Marţi, 18 August 2015
Stire din Cultură-Educație : Horia Brenciu revine pe litoral
Miercuri, 12 August 2015
Stire din Cultură-Educație : Propuneri de timp liber
Pagina a fost generata in 1.6485 secunde