Harry Tavitian: Cu decesul lui Johnny Răducanu s-a mai încheiat un capitol din jazz-ul românesc

450
Harry Tavitian: Cu decesul lui Johnny Răducanu s-a mai încheiat un capitol din jazz-ul românesc - ccdafb9171harrytavitian-1316426230.jpg
Pianistul de jazz contemporan Harry Tavitian a declarat pentru AGERPRES că decesul lui Johnny Răducanu încheie un capitol în jazz-ul românesc.

 

"Cu decesul lui Johnny Răducanu s-a mai încheiat un capitol din jazz-ul românesc, s-a mai dat o pagină", a declarat Harry Tavitian

El și-a adus aminte că pentru prima dată a cântat pe aceeași scenă cu Johnny Răducanu în 1974, la prima ediție a Festivalului de Jazz de la Sibiu.

"Atunci am fost remarcat de el și după aceea am continuat să-i stau în preajmă. De la el am învățat cum să trăiesc jazz-ul, asta a fost lecția și moștenirea principală. De la el am învățat, în primul rând, că jazz-ul înseamnă libertate, aceasta a fost marea lecție care am învățat-o de la maestrul Johnny Răducanu", și-a adus aminte pianistul român.

Harry Tavitian a declarat că va trebui să treacă un timp până toată lumea își va da seama că jazz-ul românesc își datorează creșterea și datorită generației din care a făcut parte Johny Răducanu, o "generație de aur".

"Acum putem vorbi de un jazz care respiră românește aici în România, iar noi o să încercăm să ducem mai departe stindardul pe care eu personal l-am preluat de la el", a mai spus Harry Tavitian.

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 19 Septembrie 2011
Stire din Monden : Johnny Răducanu a murit
Sâmbătă, 27 August 2011
Stire din Diverse : Johnny Răducanu,  în Vama Veche
Pagina a fost generata in 0.2847 secunde