Gala "Zece pentru România" și-a desemnat laureații anului 2009

275
Istoricul Lucian Boia, campionul la kaiac-canoe Ivan Patzaichin, antrenorul Octavian Belu, actrița Olga Tudorache, atleta Iolanda Balaș, chirurgul Leon Dănăilă și președintele de onoare al PNȚCD aripa Sârbu, Ion Diaconescu, au primit Trofeul de excelență la Gala "Zece pentru România".
La două decenii de la Revoluția din 1989, care a marcat căderea dictaturii comuniste, revoluționarii Ioan Savu și Dumitru Dinca au fost distinși, și ei, cu Trofeul de excelență "Zece pentru Romania".
Gala "Zece pentru România", organizată de Realitatea Tv, aflată la cea de-a cincea ediție, a fost găzduită, marți seară, de Ateneul Român. Personalități din nouă domenii, Actori, Interpreți, Sportivi, Jurnaliști, Oameni de afaceri, Politicieni, Orașe, Brand-uri românești și Licee, au fost premiate, în urma votului acordat de public. Cel mai bun actor a fost ales Florin Piersic, pe următoarele poziții în preferințele publicului situându-se Alexandru Arșinel și Stela Popescu. Andra a fost votată cel mai bun interpret vocal, urmată de Irina Loghin și Ștefan Bănică Jr.
Publicul l-a votat pe Adrian Mutu ca fiind sportivul anului 2009, dar Mihai Tatulici, gazda evenimentului, i-a acordat trofeul lui Marian Drăgulescu și Lucian Bute, chiar dacă aceștia nu intraseră în opțiunile publicului.
Borsec a fost ales cel mai de succes brand românesc al anului 2009, urmat de Dacia și Dorna. Ion Țiriac a fost votat omul de afaceri al anului, urmat de George Becali și Silviu Prigoană. Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" din Constanța a primit trofeul celui mai bun liceu, în vreme ce orașele Constanța și Cluj-Napoca au fost desemnate cele mai bune orașe, criteriul fiind acela al traiului cotidian.
La categoria Jurnaliști, publicul a apreciat că Mircea Badea a fost jurnalistul anului 2009, dar acesta nu a fost prezent la Gală, motivând că el însuși nu se consideră jurnalist, după cum a menționat Mihai Tatulici. Andreea Esca și Cristian Tudor Popescu au fost următorii clasați în preferințele votanților. Traian Băsescu a fost desemnat și în acest an politicianul anului, urmat fiind în clasament de Mircea Geoană și de Crin Antonescu.
Câștigătorii au fost desemnați ca urmare a unei cercetări realizate în doi pași, de institutele CSOP, CURS, IMAS și INSOMAR. Prin prima etapă a cercetării sociologice s-a realizat lista de criterii și au fost făcute câte zece nominalizări la fiecare categorie. Prin cea de-a doua etapă au fost stabilite cla-samentele, pe baza opțiunilor publicului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 23 Decembrie 2009
Stire din Monden : Gérard Depardieu a vandalizat o mașină
Pagina a fost generata in 1.7445 secunde