EximBank a semnat un acord de cooperare financiară cu China Eximbank

91
EximBank a semnat un acord de cooperare financiară cu China Eximbank - precizarieximbank1093471-1390988771.jpg
EximBank România a semnat astăzi un acord de cooperare financiară cu China Eximbank, care stabilește cadrul general de cooperare între cele două instituții pentru stimularea investițiilor chineze în România.


"Semnarea acestui acord reprezintă încă un pas spre concretizarea discuțiilor purtate în cadrul Forumului Economic și Comercial China - Europa Centrală și de Est, care s-a desfășurat la București la finele anului trecut. Urmăm astfel cadrul strategic stabilit de Guvern, care fixează coordonatele și obiectivele macroeconomice și care oferă posibilitatea tuturor instituțiilor implicate să participe la efortul de stimulare a creșterii economiei naționale. Beneficiind de acest context favorabil și având în vedere potențialul uriaș de dezvoltare al relațiilor economice dintre România și China, ne exprimăm deplina convingere în posibilitatea obținerii unor rezultate satisfăcătoare, vizibile pe termen mediu și lung", a spus Traian Halalai, președintele EximBank cu ocazia semnării acordului de cooperare.


El a menționat că, atât EximBank România, cât și China Eximbank dispun de o gamă diversificată de produse și servicii specifice de susținere a exportului și investițiilor în străinătate, deplin armonizate cu bunele practici și reglementările internaționale. 


Acordul are drept scop stabilirea și dezvoltarea unei relații de cooperare pe termen lung pentru promovarea investițiilor chineze în România, în special pentru proiecte din domeniul energiei și infrastructurii situate în România pe care companiile chineze să le dezvolte sau în care să investească.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.518 secunde