DOLIU ÎN LUMEA MODEI / Hubert de Givenchy, legendarul creator de modă, a murit

200
DOLIU ÎN LUMEA MODEI / Hubert de Givenchy, legendarul creator de modă, a murit - hubertdegivenchydeadat91-1520925634.jpg
"Domnul de Givenchy s-a stins din viață în somn, la 91 de ani, sâmbătă, 10 martie" a anunțat Philippe Venet, prietenul creatorului de modă, citat de Le Figaro.


"Eternul ucenic", așa cum îi plăcea să se autodenumească a avut ultima prezentare de modă la 11 iulie 1995, la Grand Hôtel din Paris.

După ce, o viață întreagă, fusese primul care sosea la atelierele sale, la ora șapte dimineața, Givenchy obișnuia să spună: "La un moment dat, mă voi opri să creez rochii, dar nu mă voi opri niciodată din a face descoperiri. Viața este precum o carte: trebuie să știi să întorci paginile."

Givenchy a fost un celibatar discret și nu are descendenți direcți. I se spunea "Domnul"/ "Monsieur" și, de la o vreme, mărturisea că nu-și mai găsește locul în era "buldozerelor industriale".


La întrebarea "De ce anume depinde succesul? ", Givenchy obișnuia să răspundă: "De prietenie!" O astfel de prietenie, cu totul specială, l-a legat pe Givenchy de actrița Audrey Hepburn. Au lucrat împreună, au devenit celebri împreună. De altfel, Audrey Hepburn a fost imaginea "Interdit", unul dintre primele parfumuri create de Givenchy.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.8018 secunde