De ce a fost Șerban Huidu condamnat la închisoare cu suspendare?

259
De ce a fost Șerban Huidu condamnat la închisoare cu suspendare? - serbanhuidu-1350657121.jpg
Judecătorul care a decis ca Șerban Huidu să fie condamnat la doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare după ce a omorât trei oameni într-un accident auto și-a motivat decizia.

Șerban Huidu a fost trimis în judecată fiind acuzat de ucidere din culpă, faptă care se pedepsește cu închisoarea de la doi la șapte ani. Dacă prin fapta săvârșită s-a cauzat moartea a două sau mai multor persoane, la maximul pedepselor prevăzute se poate adăuga un spor până la trei ani.

"Instanța a apreciat la rândul său că revine în totalitate inculpatului culpa în producerea accidentului, accident care nu putea fi evitat decât de inculpatul Huidu Șerban Sebastian. Cu toate acestea, instanța va observa că nivelul de culpă stabilit în sarcina acestuia se apropie totuși de pragul minim, fiind în situația paradoxală în care un nivel relativ redus de culpă a determinat consecințe extrem de grave", au explicat judecătorii pentru evz.

La decizie a contribuit și faptul că Șerban nu a cerut dovada înlocuitoare a permisului de conducere, dar și faptul că vedeta de la Prima TV și-a recunoscut și asumat faptele.

"Conduita culpabilă care s-a reținut în sarcina lui Șerban Huidu deși de natură a atrage răspunderea sa penală se plasează la un nivel relativ redus, astfel cum am menționat anterior și se circumscrie unui complex de factori cauzali dintre care nici unul excesiv. Nu în ultimul rând, în procesul de individualizare a pedepsei instanța a avut în vedere împrejurarea că scopul procesului penal a fost deja parțial atins inculpatul fiind, prin atitudinea manifestată pe parcursul întregii acestei proceduri, pe deplin conștient de consecințele faptelor sale pe care a înțeles să și le asume."

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4252 secunde