Concert Pink Martini, la București

505
Concert Pink Martini, la București - 30ef818448b5c074dd3a25ecfa6ddd63.jpg
Formația americană Pink Martini revine la București pentru a susține un concert pe 22 noiembrie, la Teatrul Național de Operetă, se arată pe site-ul oficial al trupei, care, pe 27 octombrie, va lansa albumul "Splendor in the Grass".
Trupa a mai concertat în Capitală în 2007, în cadrul turneului de promovare a albumului "Hey Eugene!", show-ul fiind sold out.
Cu un sound ce îmbină influențe variate, de la cuban-jazz și muzică de cameră până la marșuri braziliene și soundtrack-uri de filme noir, cei 11 membri ai orchestrei Pink Martini, din Portland, Oregon, și-au etalat repertoriul multilingvistic pe scene din întreaga lume.
Pianistul Thomas Lauderdale a fost cel care a pus bazele formației, în 1994, pe vremea când era student la Harvard. Aici a cunoscut-o pe China Forbes, "diva" Pink Martini, iar repetițiile din camera de cămin - ariile de Verdi și Puccini interpretate de Forbes și acompaniate de Lauderdale la pian - au reprezentat începutul colaborării celor doi.
Prima piesă a formației, "Sympathique (Je ne veux pas travailler)", a devenit instant un hit în Franța și a dat numele primului album Pink Martini. Lansat în 1997, "Sympathique" a primit discul de platină în Franța și pe cel de aur în Elveția, Grecia și Turcia. Succesul a fost confirmat șapte ani mai târziu de cel de-al doilea album, "Hang on Little Tomato", premiat în Germania, Franța, Canada, Grecia și Turcia.
"Hey Eugene!" oferă ascultătorului o călătorie în jurul lumii, un "studiu arheologic al muzicii, îmbinând melodii și ritmuri din diferite părți ale globului pentru a crea un sound modern", după cum spune Thomas Lauderdale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 20 Octombrie 2009
Stire din Monden : Și-a pierdut  virginitatea la 13 ani
Marţi, 20 Octombrie 2009
Stire din Monden : "Polițist, adjectiv", la Oscar 2010
Luni, 19 Octombrie 2009
Stire din Monden : Madonna riscă să fie evacuată
Luni, 19 Octombrie 2009
Stire din Monden : Și altfel despre Osama Ben Laden
Luni, 19 Octombrie 2009
Stire din Monden : Un nou personaj în familia Simpson
Pagina a fost generata in 1.893 secunde