Atenționare de călătorie în Bulgaria. ESTE COD GALBEN DE VREME REA

205
Atenționare de călătorie în Bulgaria. ESTE COD GALBEN DE VREME REA - bulg-1513548101.jpg
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care doresc să călătorească prin Bulgaria că Institutul Național de Meteorologie și Hidrologie bulgar a emis un cod galben de precipitații, care vor înregistra valori de peste 20 l/m2, pentru 4 regiuni, după cum urmează: Kârdjali, Haskovo, Yambol și Burgas.

Potrivit unui comunicat de presă remis duminică AGERPRES, informații suplimentare despre starea vremii se obțin de pe site-ul www.weather.bg, iar despre starea actuală a drumurilor din Bulgaria se pot obține din aplicația gratuită "LIMA" (doar în limba bulgară) www.lima.api.bg, de pe pagina de internet a Agenției "Infrastructura Rutieră" - www.api.bg și non-stop la numărul de telefon 070013020. În cadrul Agenției menționate funcționează, pe parcursul întregului an, în regim non-stop, Centrul Situațional, care colectează și sintetizează datele privind situația drumurilor republicane/publice.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 și +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în R. Bulgaria: +359879440758.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://sofia.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația "Călătorește în siguranță" care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6172 secunde