April Fools Day!

529
Cele mai ciudate glume nu sunt numai permise, ci și încurajate astăzi. Cercetătorii norvegieni au ajuns la concluzia că o păcăleală nu strică nimănui, deoarece are darul de a elimina rutina. Originile acestei sărbători sunt incerte, dar există un vechi poem englez, din 1760, "Poor Robin’s Almanack", în care este menționată ziua păcălelii.
În Germania, prima zi a lui aprilie este considerată Ziua farselor nevinovate, iar în Spania, cei păcăliți sunt numiți nătărăi. În Scoția, 1 aprilie este considerată Ziua cucului, această pasăre fiind prima care vestește începutul primăverii. Japonezii consideră această zi ca fiind Ziua păpușilor. Americanii, care nu pierd nici un prilej să se amuze, au denumit prima zi a lui aprilie April Fools Day, iar cea mai răspândită glumă este legatul șireturilor sau înlocuirea zahărului cu sare.
În România, obiceiul ca 1 aprilie să fie o zi a păcălelilor s-a încetățenit în secolul al XIX-lea. Luna aprilie, zisă și Prier, începe cu Ziua Nebunilor sau a Păcălitului. Este data calendaristică în care românii caută, prin cele mai diverse mijloace, să se păcălească reciproc, supărarea fiind exclusă. Poate chiar din aceasta cauză maramureșenii, mai sobri din fire, îi spun Ziua Nebunilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9997 secunde