Andreea Raicu: "Emoticoanele deformează conversațiile și relațiile dintre oameni"

358
Prezentatoarea TV Andreea Raicu crede că folosirea excesivă a Internetului și a mobilului are efecte negative asupra relațiilor interumane.

"Am ajuns să vorbim atât de mult la telefon... Intri în orice încăpere, vezi oameni cu telefoane în mână. În aeroport, la birou, în bănci, la teatru, în spitale sau școli, peste tot există persoane care butonează, caută pe Internet sau se conversează. Trimit Sms-uri, folosesc Bbm, Yahoo Messenger, Whatsapp... Scriu în neștire indiferent de locul în care se află. E simplu așa. Poți să comunici oriunde ai fi fără să deranjezi oamenii din jurul tău. Și astfel conversațiile ajung uneori să fie doar pe telefon sau tablete. Ajung să se deformeze, să-și piardă din context, iar de multe ori răspunzi doar din obligație. N-ai întotdeauna chef să spui ceva și nu vrei să-l superi pe celălalt cu un răspuns sec așa că-i trimiți un smiley sau o față tristă sau orice alt semn care te salvează dintr-o astfel de situatie.

De câte ori nu ați răspuns cu un funny face într-un asemenea moment? Cineva va povestește ceva neinteresant, dar simțiți nevoie să fiți politicoși și atunci aruncați un smiley.

De câte ori n-ați fost asaltate de admiratori cu mesaje care nici nu v-au deranjat, nici nu v-au stârnit interesul. Dar nu vreți să-l întristați pe expeditor cu lipsa unui răspuns și aruncați la întâmplare un emoticon fără alte cuvinte. Admiratorul, la rândul lui, fără să se gândească la prea multe, crede că a reușit să smulgă un zâmbet. Dar el săracul nu știe, că de fapt răspunsul era trimis din plictiseală sau un automatism. Mă gândeam cât de mult deformează aceste emoticoane conversațiile și relațiile dintre oameni. Așa creăm o imagine care de cele mai multe ori e foarte diferită de cea reală... Aș vrea să vă gândiți de câte ori ați făcut-o și cu cine", scrie Andreea Raicu pe blogul personal.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 03 Februarie 2012
Stire din Monden : Oana Mareș este însărcinată
Pagina a fost generata in 2.8717 secunde